Wednesday , February 8 2023

3,8 milioane lei pentru înființarea mai multor centre de colectare voluntară a deșeurilor care nu pot fi aruncate în pubele individuale

Ministerul Mediului a aprobat construirea mai multor centre de colectare prin aport voluntar (CAV) în județul Suceava, valoarea unei astfel de investiții ridicându-se la peste 3,8 milioane de lei plus TVA, bani europeni, obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Un astfel de centru va asigura colectarea separată a deșeurilor menajere care nu pot fi colectate acum în sistem door-to-door, de către firmele de salubritate. Aici intră deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu pot fi colectate în pubelele individuale, dar și deșeurile speciale, respectiv cele voluminoase, echipamentele electrice și electronice, bateriile uzate, deșeurile periculoase și, nu în ultimul rând, deșeurile provenite din construcții și demolări.

Pe lângă cele două centre de colectare prin aport voluntar care vor fi construite în municipiul Suceava și despre care am mai relatat în paginile cotidianului Obiectiv de Suceava, în comunele Adâncata, Arbore, Calafindești, Crucea, Dorna Arini, Forăști, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Frumosu, Gălănești, Hănțești, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Mănăstirea Humorului, Poiana Stampei, Satu Mare, Stulpicani, Zamostea se va fi construi câte unul. Asemenea va fi situația și în orașele Salcea și Vicovu de Sus, dar și în municipiul Câmpulung Moldovenesc. De altfel, aceste centre vor fi construite în zone nelocuite, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați, din care 1.800 de metri pătrați vor fi destinați platformei betonate, iar restul vor fi destinați spațiului verde. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …