Thursday , May 30 2024

370 de morti in judetul Suceava de la inceputul pandemiei. Sapte pacienti COVID au decedat saptamana trecuta

Judetul Suceava se inscrie din nou, dupa ceva vreme de stabilitate, pe un trend ascendent in ce priveste evolutia cazurilor de coronavirus, arata ultimul buletin al Institutului National de Statistica (INSP). Numarul cazurilor saptamana trecuta a crescut fata de acum doua saptamani, insa numarul de decese s-a injumatatit.

Astfel, saptamana trecuta (31 august – 6 septembrie) a crescut numarul de noi cazuri cumulate de infectie cu coronavirus in judetul Suceava, conform unei statistici a Institutului National de Sanatate Publica. In ultima saptamana am avut 242 de cazuri, fata de 201 saptamana precedenta. In schimb, daca in saptamana 24-30 august in judetul nostru au fost inregistrate 15 decese la pacienti COVID, saptamana trecuta am avut 7 decese. Numarul sucevenilor bolnavi de COVID-19 care au decedat a ajuns, astfel, la 370 (vezi tabelul).

În premieră, INSP publica vulnerabilitatea pe județe, rata de pozitivare, evoluția cazurilor la nivel județean, situația paturilor ocupate în secțiile Covid și ATI și incidența aparentă în toată țara. București și județele Bacău, Brăila, Bihor, Cluj, Giurgiu și Prahova au vulnerabilitate ridicată legată de epidemia de COVID-19, un indicator calculat în baza ratei de incidență, numărului de focare, ratei de transmitere, gradului de ocupare din secțiile destinate pacienților cu coronavirus și secțiile ATI (vezi harta de sus, unde judetul Suceava prezinta o vulnerabilitate medie).

Potrivit raportului, rata de pozitivare a testelor RT-PCR este în jur de 5% la nivel național. De asemenea, se observă că mai mult de o treime din testele prelucrate în ultima săptămână au fost efectuate la cerere.

În ceea ce privește situația din spitalele din tara, în jur de 55% din paturile din secțiile Covid sunt ocupate, iar în secțiile de Terapie Intensivă gradul de ocupare este de circa 45%.

Iata cateva concluzii din raportul INSP:

  • În 8 județe si Municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori.
  • Se înregistrează un trend ascendent în 13 județe, printre care si Suceava.
  • 1 din 19 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
  • 80,4% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 60% din decese au fost la bărbați.
  • 94,9% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată. (C.A.)

secretarasite

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …