37 de camere video noi vor fi montate la 29 de puncte de încărcare a gunoiului din Suceava

22/05/20 ora:9:00pm

Consiliul Local Suceava va dezbate în vederea aprobării, în ședința din 27 mai, un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a studiului de fezabilitate și pentru sistemul de supraveghere video destinat amplasamentelor îngropate și semiîngropate de deșeuri.

Potrivit proiectului aflat la punctul 11 al ordinei de zi a respectivei ședințe, valoarea totală a investiției este de 444.848 lei, într-o primă etapă urmând să se monteze 37 camere de supraveghere în 29 de locații în Centru, Obcini, George Enescu și Burdujeni.

În aceste condiții, Primăria Suceava îi va amenda pe cei care încalcă legea, bazându-se pe imaginile captate de camere. Durata estimată de realizare a investiției este de 6 luni. „Încă de la instalarea primelor containere moderne s-au semnalat numeroase furturi de deșeuri, în special din containerele pentru deșeuri reciclabile, diverse persoane luând deșeurile care au valoare de piață (carton, PET, fier) și abandonând restul de platformă.

De asemenea, au fost semnalate distrugeri, inclusiv prin incendiere ale containerelor. Deși au fost desfășurate campanii de conștientizare și educare a populației, încă se constată fapte de depozitare greșită a deșeurilor și de creare de depozite necontrolate de deșeuri”, se arată în motivarea inițiatorilor – primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi. Totodată, sistemul va fi constituit din echipamente care să asigure interconectabilitatea facilă cu actualul sistem de supraveghere video din municipiul Suceava. (D.P.)