Saturday , January 28 2023

35.000 de pachete cu țigări, capturate sâmbătă de polițiștii de frontieră în zona Brodina – Falcău

Sambata, 23 noiembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Falcău, mai multe persoane, care se deplasau dinspre frontiera de stat către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În cel mai scurt timp, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei. La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 24.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 286.650 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Un alt echipaj al Poliției de Frontieră, din cadrul aceluiași sector, a descoperit, în aceiași zi, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Brodina, județul Suceava, 7 colete cu țigări de proveniență ucraineană. Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.480 pachete de țigări în valoare de 122.600 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …