Tuesday , April 23 2024

Profesorul Lazăr Tipa, multiplu campion la lupte greco-romane, condamnat la 9 ani de închisoare pentru că și-a bătut crunt tatăl

In data de 30 august 2020, Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul TIPA Lazăr la nouă ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Decizia nu este definitivă. Fostul profesor de sport și multiplu campion campion la lupte greco-romane este acuzat că în toamna anului 2018 și-a bătut tatăl, în vârstă de 82 de ani. În urma loviturilor, bătrânul a murit în spital după câteva sâptâmâni. 

OBIECTIV a relatat că, în data de 19 noiembrie 2018, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că Tipa Lazăr, de 60 de ani, din municipiul Suceava, provoacă scandal la domiciliu. În urma cercetărilor s-a stabilit că în incinta locuinţei  situată în municipiul Suceava, pe strada Mărăşeşti, au fost identificaţi Tipa Lazăr respectiv tatăl acestuia, Tipa Nicolai, de 82 de ani, din localitate. Tipa Lazăr a declarat că în urma unor divergenţe verbale şi-a agresat fizic tatăl, prin aceea că i-a aplicat lui Tipa Nicolai mai multe lovituri cu palma, fiindu-i provocate leziuni fizice. Batranul a fost transportat la Spitalul Judetean Suceava, fiind in prezent internat. Politistii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violență în familie”.

Agresorul este multiplul campion naţional, medaliat balcanic şi internaţional Lazar Tipa, propus in acel an de Consiliul Local Suceava pentru oferirea titlului de Cetatean de onoare al orasului.

Tipa Lazăr, a fost multiplu campion naţional, medaliat balcanic şi internaţional, la campionatul mondial din Oslo-Norvegia, campionatul european din Oulu-Finlanda, la lupte greco-romane. În total, luptătorul sucevean a obţinut un total de 128 de medalii de aur, argint şi bronz, „dedicându-şi întreaga activitate sportului, în special elevilor dornici de performanţă”.

Tipa Lazăr s-a născut pe 15 septembrie 1958 în Todireşti, a urmat cursurile Liceului „Ştefan cel Mare” din Suceava, Institutului de Învăţământ Superior Suceava-Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universităţii „Al. I. Cuza” Iaşi, Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, luându-şi doctoratul în manegament pedagogic şi sportiv la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport Chişinău și în 2018 era profesor la Colegiul Naţional Economic „Dimitrie Cantemir”. (O.S.)

 

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …

No comments

  1. La puscarie cu dementul. Doar un nebun isi poate bate tatal.
    Hilar e ca ZEUS nu ia retras titlul pana acum.