Monday , January 30 2023

32 de străzi din cartiere de case din Suceava vor fi incluse într-un program de extindere a reţelelor de apă şi canalizare

PRIAMRUL Lungu 9 aprilie 2014 [800x600]

Reţeaua de apă şi canalizare ar putea fi extinsă pe încă 32 de străzi din Suceava, printr-un proiect cu fonduri europene obţinute din economiile la licitaţiile de la alte proiecte europene de acelaşi gen. Primarul Ion Lungu a declarat că necesarul pentru derularea acestui proiect este estimat pentru o sumă între patru şi cinci milioane de euro şi, de asemenea, ar putea fi finanţat din fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. Mai exact, ar fi vorba de o etapă a doua în condiţiile în care actuala etapă a POS – M pe partea de apă şi canalizare este în derulare, sumele fiind atrase de ACET SA Suceava pentru mai multe localităţi urbane din judeţul nostru. Primarul Ion Lungu a precizat că, în perioada următoare, va fi actualizat master-planul pentru POS Mediu II şi că va discuta cu directorul Stefan Groza în ideea ca ACET să facă demersurile pentru a fi incluse şi cele 32 de străzi. Menţionăm că, în general este vorba despre străzi noi, dintre care 14 sunt în cartierul Burdujeni – Titu Maiorescu, Marin Preda, Spiru Haret fundătură, Camil Petrescu, Pictor Panaiteanu fundătură, Tudor Vianu, George Călinescu, Frasinului, Socului, Molidului, Făgetului, Traian Popovici, slt. Nicolae Cătănescu – zona Lanişte, Dobrilă Eugen (o staţie de pompare a apei la casele care sunt situate în pantă). Alte zece străzi unde ar urma să se facă reţele de apă şi canalizare prin POS M II sunt în cartierul de case de pe dealul Tătăraşi, denumit Europa, iar majoritatea străzilor poartă numele unor metropole europene – Berlin, Londra, Madrid, Viena, Paris, Roma, însă mai sunt şi denumiri autohtone gen Brădetului sau care poartă numele unor localităţi istorice din judeţul nostru: Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ.
Alte patru străzi sunt în cartierul Iţcani – Strandului, Ionel Teodoreanu, George Coşbuc, George Topârceanu; două în cartierul Obcine – extindere pe Traian Tăranu şi pe zona Sf. Ilie iar două în Centru, zona Parcului fundătură. „Pe statistica veche, noi aveam 96% acoperire pe apă şi canalizare după imnplementarea POS Mediu, dar oraşul se dezvoltă, apar străzi noi iar asta este un lucru bun şi vrem să ducem apă şi canalizare şi acolo”, a declarat edilul şef al Sucevei. Menţionăm că în etapa întâia a POS M din municipiul Suceava se desfăşoară lucrări de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare pe 83 de străzi. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …

One comment

  1. Bani băgați aiurea în cartierul Burdujeni.Centrul și George Enescu au rămas mai rău ca la țară.Comunele sunt mai dezvoltate ca GEORGE ENESCU .