Friday , December 2 2022

32 de posturi didactice vacante pe perioadă nedeterminată, la USV

Consiliul de Administrație al Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat, săptămâna trecută, scoaterea la concurs a posturilor didactice vacante pe perioadă nedeterminată, pentru semestrul I, anul universitar 2021-2022. Este vorba despre 32 de posturi, dintre care 21 pentru asistent universitar, patru de lector, 3 de profesor universitar, 3 posturi de conferențiar și un post de șef de lucrări.

Lista posturilor didactice vacante în semestrul I care au fost propuse de Consiliile Facultăților pentru a fi scoase la concurs cuprinde 36 de posturi, patru dintre ele neîntrunind minimul de voturi pentru a fi aprobate – trei posturi de conferențiar și unul de asistent.

Facultatea de Litere și științe ale Comunicării are nevoie de doi profesori universitari, unul de lingvistică și unul de etnologie și folclor, dar și de un conferențiar. Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică va angaja un profesor pentru disciplina mecanisme și organe de mașini, trei asistenți și un șef de lucrări. Facultatea de Drept și științe Administrative a primit aprobare pentru scoaterea la concurs a patru posturi de asistent și un post de lector, iar Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri pentru cinci posturi de asistent, în timp ce Facultatea Educație Fizică și Sport va angaja 2 lectori, Facultatea de Inginerie Electrică și știința Calculatoarelor 3 asistenți, Facultatea de Medicină și științe Biologice un conferențiar și un asistent și Facultatea de științe ale Educației cinci asistenți și un lector. Au nevoie doar de câte un singur cadru didactic facultățile de Istorie și Geografie, și anume un asistent universitar, și cea de Silvicultură, un conferențiar.

Calendarul concursului de ocupare a posturilor vacante pe perioadă nedeterminată, semestrul I, anul universitar 2021-2022, va fi aprobat de USV în perioada următoare. (O. NUȚU)

Vezi si

Femeie de 28 de ani prinsă în toiul nopții la volan fără permis

În noaptea de miercuri spre joi, la orele 01:50, pe drumul județean 178 de pe …