Monday , May 20 2024

32.400 pachete ţigări confiscate şi un microbuz indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră

tigari

In cadrul unei acţiuni desfăşurată pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit, 32.400 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 260.000 de lei. Intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autovehiculul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră

 Joi, 14 august, în jurul orei 12.00, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere a frontierei de stat în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Rădăuţi, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic, la control, pe DN 2E, a unui microbuz, marca Volswagen, între localităţile Vicovu de Jos şi Marginea.
Deoarece vehiculul în cauză nu a oprit, s-a procedat la urmărirea acestuia, iar după o urmărire de aproximativ 12 km, pe raza localităţii Marginea, conducătorul microbuzului a virat dreapta pe un drum secundar şi a sărit din microbuz, abandonându-l din mers.
Din câte se pare, cursa nebună a şoferului contrabandist s-a oprit nu pentru că a vrut el neapărat, ci pentru că nu a observat la timp un cap de pod în care s-a izbit cu microbuzul. Soferul a fugit printre casele din apropiere, iar vehiculul s-a oprit într-un şanţ de pe marginea carosabilului.
„S-a trecut la monitorizarea zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto şi tragerea la răspundere a acestuia”, a precizat comisarul şef Ilie Poroch – Seriţan.
Totodată, în urma unui control efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au constatat că este plin cu baxuri care conţin ţigări de provenienţă ucraineană, iar numărul de înmatriculare nu este real. De fapt, microbuzul avea volanul pe partea dreaptă, iar numărul de înmatriculare folosit era, de fapt, de la o maşină din Suceava care fusese radiată din 2011.
In urma inventarierii celor 65 de baxuri cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 32.400 pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 260.000 lei. In cauză se efectuează cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, punerea în circulaţie sau conducerea maşinilor neînmatriculate, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de 4.400 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor. (Dan PRICOPE)
 

Vezi si

60.000 lei amendă de la Garda de Mediu, în urma unei sesizări privind zgomotul creat de o instalație de uscare a lemnului

Urmare a unei sesizări referitoare la disconfortul creat prin zgomot de o instalație de uscare …

2 comments

  1. era blatu lu’ patraucean??

  2. În bazar la Ovi de unde ajung bețele???