Monday , March 4 2024

31 de școli din județul Suceava pot aplica pentru finanțări de până la 300.000 de euro pe proiect, pentru reducerea abandonului școlar

Cererile de finanțare se depun până pe 12 ianuarie 2024 pe platforma online. Proiectele finanțate în runda a II-a a Schemei de granturi PNRAS (seria a II-a) vor începe la data intrării în vigoare a contractului de finanțare și se vor derula pe o perioadă de minimum 24 de luni și maximum 30 de luni, dar fără a depăși 30 iunie 2026.

În apelul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) runda a II-a, seria a II-a, lansat de Ministerul Educației zilele trecute, peste 450 de școli pot aplica pentru finanțare de maxim 300.000 de euro pe proiect, pentru reducerea abandonului școlar. Printre acestea se numără și 31 de școli din județul Suceava. Este vorba despre Școala Gimnazială ”Ioan Băncescu” Adâncata, Liceul Tehnologic ”Vasile Cocea” Moldovița, Școala Gimnazială ”Învățător Vasile Hlihor” Baia, Școala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia, Școala Gimnazială ”Ion Aflorei” Izvoarele Sucevei, Școala Gimnazială Budeni, Școala Gimnazială Milișăuți, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Bănești, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, Școala Gimnazială ”Vornicu Simion Tăutu” Comănești, Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, Școala Gimnazială ”Hatmanul Șendrea” Dolheștii Mari, Școala Gimnazială Dornești, Școala Gimnazială Frătăuții Vechi, Școala Gimnazială ”Constantin Tomescu” Pleșești, Școala Gimnazială ”Maria Cantacuzino” Horodniceni, Școala Gimnazială ”Mihai Halunga” Hănțești, Școala Gimnazială Ulma, Școala Gimnazială Nr. 2 Marginea, Școala Gimnazială Ostra, Școala Gimnazială ”Academician H. Mihăescu” Udești, Școala Gimnazială ”Aurelian Stanciu” Salcea, Școala Gimnazială Rotunda, Școala Gimnazială ”Gheorghe Popadiuc” Rădăuți, Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Școala Gimnazială Nr. 6 Suceava, Școala Gimnazială ”Dimitrie Vatamaniuc” Sucevița, Școala Gimnazială ”Iorgu G. Toma” Vama, Școala Gimnazială Verești și Școala Gimnazială Nr. 1 Vicovu de Sus.

Cererile de finanțare se depun până pe 12 ianuarie 2024 pe platforma online, iar valoarea maximă a unui proiect este de 300.000 de euro, fără TVA.

Școlile care pot depune proiecte în apelul PNRAS runda a II-a, seria a II-a

au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial. Aceste unități de învățământ au fost identificate în urma aplicării a cinci indicatori de vulnerabilitate: procentul profesorilor suplinitori raportat la numărul total al profesorilor din unitatea de învățământ; rata de absolvire a învățământului gimnazial, definită ca raportul dintre numărul de absolvenți ai clasei a VIII-a și numărul de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar; raportul dintre numărul elevilor repetenți și în abandon școlar și numărul total de elevi din învățământul gimnazial; rata de participare a absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, definită ca raportul dintre numărul absolvenților învățământului gimnazial care participă la examen și numărul total al absolvenților învățământului gimnazial; procentul absolvenților de clasa a VIII-a care au obținut note sub 6 la Evaluarea Națională din total participanți la evaluare.

Proiectele finanțate în runda a II-a a Schemei de granturi PNRAS (seria a II-a) vor începe la data intrării în vigoare a contractului de finanțare și se vor derula pe o perioadă de minimum 24 de luni și maximum 30 de luni, dar fără a depăși 30 iunie 2026. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …