Wednesday , February 1 2023

300 de cazuri de COVID în sistemul de învățământ din județul Suceava

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a anunțat rezultatele anchetelor epidemiologice desfășurate în ultimele 24 de ore. Au fost depistați pozitivi cu COVID-19 doi elevi, patru profesori și un cadru didactic de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID un elev de clasa a IV-a de la Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc și o elevă în anul II la Școala Postliceală Sanitară ”Ștefan cel Mare și Sfânt” Câmpulung Moldovenesc. La actualele cazuri din rândul cadrelor didactice se adaugă un profesor de la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni, un profesor de la Școala Gimnazială ”Petru Cormănescu” Humor, un cadru didactic de la Școala Gimnazială nr. 1 Humor și un altul de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Suceava. ”De asemenea, a mai fost înregistrat un caz al unui cadru didactic de la USV, care a desfășurat activitatea didactică doar online”, a precizat reprezentantul DSP Suceava.

Astfel, în momentul de față, numărul cadrelor didactice depistate cu noul tip de coronavirus, de la debutul acestui nou an școlar este egal cu cel al elevilor, și anume 127. Potrivit statisticilor oferite de DSP Suceava, totalul cazurilor din învățământul sucevean a ajuns la 300, dintre care 127 sunt cadre didactice, 21 personal nedidactic, 127 elevi și 25 studenți. (O. N.)

secretarasite

Vezi si

Expertiza blocului din Burdujeni care a explodat în decembrie a fost contractată abia acum

Primăria Municipiului Suceava a reușit să contracteze abia acum un expert pentru a evalua starea …