Friday , December 9 2022

30 de elevi de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava vor beneficia de proiectul ”Oportunități și provocări în alegerea carierei”

Asociația părinților și profesorilor din Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava a câștigat un proiect finanțat de Fondul pentru un viitor mai bun în comunitate.

Proiectul ”Oportunități și provocări în alegerea carierei” va fi sprijinit cu suma de 35.000 lei și își propune să reducă fenomenul de abandon școlar prin implicarea elevilor în activități prin care să dezvolte atât abilități tehnice, cât și de dezvoltare personală. În cadrul proiectului, care se va desfășura în perioada noiembrie 2022 – martie 2023, elevii colegiului sucevean vor participa la ateliere susținute de antreprenori locali, cadre didactice și AJOFM Suceava.

Necesitatea desfășurării acestui proiect se datorează, în primul rând, schimbărilor de pe piața muncii și din familia contemporană și, în al doilea rând, fenomenelor socio-economice cu impact asupra elevilor, părinților, cadrelor didactice și comunității locale (șomaj, migrația forței de muncă, inflație, pandemie, școala online etc.) care duc la instabilitate economică și emoțională, respectiv la absenteism și/sau abandon școlar în rândul elevilor.

Reprezentanții colegiului au propus acest proiect pentru că elevii sunt indeciși și au insuficiente competențe de orientare și consiliere în alegerea carierei, dar și pentru că le lipsește o sală multimedia pentru derularea activităților de orientare și consiliere în alegerea carierei în funcție de cerințele pieței muncii.

Grupul țintă este format din 30 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a cu cerințe speciale, aparținând unor etnii și religii diferite, cu părinți plecați în străinătate, elevi reveniți din străinătate, elevi cu o situație materială precară, cu un nivel ridicat de absenteism și risc de abandon școlar. Aceștia vor participa la activități și ateliere care le vor dezvolta competențe personale și profesionale ce vizează inserția pe piața muncii. (O. N.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …