Sunday , January 29 2023

3.913 membri ai secțiilor de votare din Suceava, plătiți cu 280 de lei în loc de 460 lei, pentru participarea lor la turul I al prezidențialelor

Conform viceprimarului Lucian Harșovschi, Prefectura ar fi decis ca acești oameni să primească bani doar pentru trei zile de muncă, deși au fost pontați de președinții secțiilor de votare pentru cinci zile

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a tras un semnal de alarmă referitor la modul în care sunt tratați, de către Prefectura Suceava, membrii secțiilor de votare de la alegerile prezidențiale desfășurate în primul tur, pe raza județului.

Potrivit celor semnalate de viceprimar, ieri seară, în urma unei decizii despre care a arătat că ar aparține Prefecturii, aproape patru mii de persoane au fost remunerate cu mult mai puțini bani decât li s-ar fi cuvenit în mod normal.

„A trecut primul tur al alegerilor prezidențiale, iar rezultatul este deja cunoscut de către toată lumea. Pentru a fi centralizat cu celeritate și cu acuratețe maximă, acest rezultat implică munca a zeci/sute sau chiar mii de oameni la nivel județean. Printre aceștia se numără și persoanele care au participat în secțiile de votare, în calitate de președinți/locțiitori sau simpli membri. Ei sunt cei care asigură democrația acestor alegeri și totodată, pentru efortul lor, sunt remunerați”, începe Lucian Harșovschi expunerea problemei pe contul său de facebook.

Viceprimarul a adăugat că preocuparea sa privitoare la aceste alegeri este ca acestea să se desfășoare în condiții de totală corectitudine, legalitate și neutralitate. „Ceea ce s-a întâmplat la Suceava zilele acestea este ceva de speriat, ca să nu spun total ilegal!!”, continuă apoi Lucian Harșovschi, arătând că 3.913 membri ai secțiilor de votare au fost pontați de către președinții secțiilor pentru 5 zile de muncă, conform actelor depuse la Prefectura Suceava. Calculul referitor la numărul membrilor secțiilor de votare a fost făcut de viceprimar înmulțind 59 secții cu 7 membri, cât ar avea fiecare secție. „Surpriză, de aici au fost remunerați doar pentru 3 zile (legea prevede un pontaj de maximum 5 zile pentru primul tur și maximum 3 zile pentru turul 2). Este inadmisibilă această situație! Cei 3.913 membri din secțiile de votare trebuie remunerați corect, conform pontajului întocmit de președintele secției de votare și trebuie să primească 460 de lei în loc de 280 lei, așa cum a decis Prefectura Suceava. Am toată încrederea că mesajul meu va ajunge acolo unde trebuie și astfel de cazuri nu vor mai exista!”, a ținut să precizeze Lucian Harșovschi. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

6 comments

  1. Ti as dori si tie sa faci parte macar o data din componenta comisiei de votare, ca sa vezi ca acolo nu se fac lucruri necinstite! Ti o spun ca persoana avizata, in calitate de presedinte al comisiei. Tin sa mentionez acest lucru pentru ca m am mai “lovit” de acest timp de gandire. Nu te condamn pentru opinia ta, pentru ca am avut o si eu candva, dar s a risipit in momentul in care am participat activ in procesul votarii, ca presedinte sau vicepresedinte al sectiei de votare. Eu zic sa incerci, ca sa te convingi si basca, mai iei si niste bani!

  2. De voluntariat nu ati auzit ,restul o sa primiti de cei pentru care ati furat voturile.

  3. Este suficient ptr efortul pe cwre l-ati depus.

  4. Eu consider ca va platit destul de bn….un om de rand pe zii primeste 100 de ron! Voi ca stati la caldura ..si nu depuneți efort, consider ca ati luat prea mult! In strainatate un muncitor se trezeste la 5 dimineata …., termina la ora 20 nu primeste suma aceasta!

  5. Adevarat ma asteptam la mai mult dar am primit astazi doar 280 de roni ,mi se pare incorect ,mai ales ca nu am primit macar o cafea sau o sticla de apa toata ziua ,am primit doar o pizza la ora amiezii atat .sper sa se trezeasca la realitate si sa ia masuri pt turul2 ,si sa se concretizeze financiar efortul pe care il depunem toti in sectiile de votare pt o desfarurare si organizare decenta a voturilor

  6. Daca nu se remediaza situatia, vor avea partidele probleme”-sa caute alti membrii pentru comisii