3.000 de lei amendă pentru o femeie care și-a abandonat motanul pe marginea unui drum din Bunești

reportersite
22 septembrie 2020, 7:35

secretarasite
Individa a fost fotografiată de o localnică aruncând din mașină pisica aflată într-un sac și a fost reclamată la Poliție. ”Fapta săvârșită este de natură contravențională”, au stabilit oamenii legii și i-au aplicat o amendă de 3.000 de lei celei care a abandonat animalul. Pisoiul  a fost salvat, îngrijit de Asociația Casa lui Patrocle și acum așteaptă să fie adoptat.  Anul acesta, Asociația a făcut peste 10 plângeri pentru abandonare sau maltratarea animalelor, în urma cărora s-au deschis cam tot atâtea dosare penale  

O suceveancă a fost amendată cu suma de 3.000 de lei după ce și-a abandonat pisica la marginea drumului, pe raza localității Bunești. O femeie a văzut-o și a fotografiat-o când a aruncat sacul în care se afla motanul, apoi a depus plângere la Poliția municipiului Fălticeni.

”Pe 16 august, o femeie a oprit mașina în Bunești și a aruncat un sac în care se afla un motan. Altă femeie a văzut, a oprit, a fotografiat, l-a salvat, iar împreună cu noi a fost la Poliție în Fălticeni pentru a depune plângere. Iar o altă femeie are acum grijă de motan și-l crește! Apropo, acum este castrat, complet vaccinat și vă rugăm să-l adoptați!”, este mesajul reprezentanților asociației Casa lui Patrocle, în grija căreia a ajuns patrupedul.
Un răspuns oficial din partea autorităților a ajuns la cei care au depus petiția la finalul săptămânii trecute, iar povestea a făcut înconjurul internetului, bucurându-se de aprecieri și laude la adresa femeii care a depus plângerea la poliție, dar și a autorităților care au pus în aplicare sancțiunea.
”Fapta săvârșită este de natură contravențională. Pe românește, amendă. Partea bună este că s-a aplicat amenda maximă, 3.000 de lei. Căci sancțiunea se putea încadra între 1.000 și 3.000 lei. Partea proastă este că nici măcar 1% dintre miile de cazuri de abandon din România nu sunt nici cunoscute, nici văzute, nici știute, nici sancționate. Căci dacă fiecare nemernic care abandonează un animal ar plăti 30 de milioane, garantăm și dăm cu semnătura că și-ar steriliza animalul din bătătură”, a punctat Casa lui Patrocle.
Asociatia a a precizat că anul acesta au făcut peste 10 plângeri în urma cărora s-au deschis cam tot atâtea dosare penale, iar în perioada imediat următoare avocatul asociației va trimite adrese oficiale prin care va solicita detalii cu privire la cursul și fina­litatea fiecărui dosar.
”În concluzie, faceți sesizări pentru orice animal abandonat! Trebuie doar o probă minimă și curaj! Căci se poate! și mulțumim autorităților pentru acest caz!!”, au conchis reprezentanții asociației Casa lui Patrocle. (O. N.)
secretarasite