Wednesday , November 30 2022

3.000 de pomi de Crăciun, pregătiţi anul acesta de Direcţia Silvică Suceava

Preţul de achiziţie este la fel ca anul trecut, între 10 şi 30 de lei pentru un pom de apartament, funcţie de specie – molid sau brad – şi de înălţime

brazi 2


Si în această iarnă, Direcţia Silvică Suceava oferă doritorilor pomi de Crăciun, la preţuri avantajoase, cu condiţia ca aceştia să fie achiziţionaţi strict în condiţiile legii. Adrian Airoaie, reprezentant al DS Suceava, a precizat că numărul pomilor de iarnă pe care Direcţia Silvică Suceava îl poate pune la dispoziţia populaţiei este între 2.500 şi 3.000, din speciile molid si brad, în funcţie de solicitările care vor fi depuse la ocoalele silvice din zona de munte a judeţului nostru. Numărul acestora este aproximativ acelaşi cu cel din iarna anului 2013. Adrian Airoaie a arătat că pomii de iarnă vor începe să fie recoltaţi şi valorificaţi după data de 6 decembrie şi numai în baza solicitărilor, pentru a se evita deprecierea acestora. „Solicitările pentru pomi de iarnă pot fi adresate către ocoalele silvice din zona de munte –Mălini, Râşca, Falcău, Brodina, Putna, Marginea, Solca, şi de la Gura Humorului până la Broşteni”, a spus reprezentantul Direcţiei Silvice Suceava.
Preturile de valorificare pentru populaţie a pomilor de Crăciun practicate de Direcţia Silvică Suceava este diferit în funcţie de înălţime şi specie, pornind de la 20 lei fără TVA pentru specia brad, respectiv 10 lei fără TVA pentru pomii din specia molid la înălţimi cuprinse între 0,7 şi 1,3 metri şi pot ajunge până la 30 lei fără TVA pentru pomii din specia brad, respectiv 20 lei fără TVA pentru pomii din specia molid pentru înălţimi cuprinse între 2-3 metri.
Pentru pomii de iarnă care depăşesc 3 metri, care vor fi considerate comenzi speciale, pentru fiecare metru în plus se va percepe un tarif de 20 lei fără TVA faţă de preţul categoriei 2-3metri. Pomii de Crăciun recoltaţi de pe teritoriul Direcţiei Silvice Suceava, ca de altfel de pe întreg teritoriul ţării, pentru a le fi atestată provenienţa legală trebuie să prezinte la bază, pe secţiunea de tăiere, amprenta dispozitivului special de marcat cu amprentă dreptunghiulară şi au aviz de însoţire, a mai arătat reprezentantul Direcţiei Sivice Suceava. (N. R.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …