Thursday , May 13 2021

29 de percheziții DIICOT la distribuitorii de alcool din Suceava

perchezitii

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DNA), împreună cu polițiștii de la IPJ Suceava, au efectuat joi, 17 decembrie, 29 de percheziții domiciliare pe raza județului Suceava, dintre care 23 la puncte de lucru ale unor societăți comerciale de distribuite a alcoolului.
Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, spălare de bani și bancrută frauduloasă.
Pootrivit oamenilor legii, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat format din 4 suspecţi, grup la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care prin intermediul unor societăţi comerciale au desfășurat activități de evaziune fiscală în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice.
Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.
Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi a inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor, dar și cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei. (O.S.)
 

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …