Saturday , June 22 2024

28 de unități de învățământ din Suceava vor fi digitalizate până la finele anului viitor

28 de unități de învățământ din Municipiul Suceava vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale prin proiectul EduDigital-Unități de învățământ preuniversitar echipate și performante în municipiul Suceava – Componenta 15 PNRR. Valoarea totală a proiectului este de 32,952 de milioane de lei iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2024.

Activitățile realizate prin proiect țin de modernizarea infrastructurii educaționale și dotarea unităților de învățământ conform standardelor actuale de educație. „Vineri, 3 martie, am aprobat în Consiliul Local depunerea proiectului, imediat după fiind și depus de către colegii mei. Astăzi, am avut o primă întâlnire cu toți directorii pentru a discuta pașii următori și a pune la punct primele detalii”, a spus Lucian Harșovschi.

Astfel, 457 săli de clasă pentru învățământ preuniversitar vor fi dotate cu echipament digital. La fel și 25 de laboratoare de informatică din care 17 pentru învățământul primar, gimnazial și liceal iar 3 pentru grădinițe, diferența fiind pentru învățământ profesional și tehnic. Alături de acestea a fost prevăzută în proiect echiparea a 15 ateliere de practică pentru învățământul profesional și tehnic. Pentru 22 cabinete școlare (matematică, geografie, istorie, limbi moderne, etc.) și 19 laboratoare de științe (fizică, chimie, biologie) a fost prevăzută achiziționarea de mobilier specific, echipament digital și materiale didactice. Același lucru este valabil și pentru 25 de cabinete de asistență psihopedagogică/logopedie, 17 săli de sport și 402 săli de clasă din învățământul preuniversitar. (D.P.)

Vezi si

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și …