Wednesday , February 8 2023

#șîeu face valuri in Bloomberg si pe Euronews: Furia fata de cel mai prost sistem de drumuri din UE alimenteaza un nou protest in Romania

Furia fata de cel mai prost sistem de drumuri din Uniunea Europeana a generat un nou tip de protest in Romania, comenteaza agentia de presa Bloomberg, relatand despre manifestarile de vineri. Euronews,  cel mai mare canal tv de știri din Europa, prezinta protestul de la Suceava intr-un reportaj intitulat  „Un om de afaceri român a construit cea mai scurtă autostradă din lume”
Bloomberg noteaza ca un om de afaceri din Suceava a organizat un protest pe 15 martie, timp de 15 minute, pentru a transmite Guvernului semnalul ca frustrarea oamenilor este foarte raspandita.
Presedintele Klaus Iohannis, care are frecvent dispute cu Guvernul, a sustinut protestele de vineri, la care s-au raliat si unii primari care fac parte din partidul de guvernamant, observa Bloomberg.
“Demonstratiile au devenit un lucru comun in ultimii ani, in contextul in care romanii contesta eforturile Guvernului de a reduce sanctiunile pentru coruptie”, comenteaza Bloomberg.
“Noi ne-am oferit sa efectuam un studiu de fezabilitate pentru autostrada Moldovei in actuala perioada bugetara, pentru a putea demara lucrarile in viitoarea perioada bugetara, dar nu am primit niciun raspuns. Eu pot doar sa sustin presiunile pe care cetatenii le exercita asupra Guvernului, intrucat este vorba de o revendicare mai mult decat legitima”, a declarat Corinta Cretu, comisarul UE pentru Politici Regionale.
Primul metru de autostrada construit in Moldova a fost inaugurat vineri, la ora 15:00, de omul de afaceri Stefan Mandachi, suceveanul care a initiat protestul “Romania vrea autostrazi”.

Euronews: „Un om de afaceri român a construit cea mai scurtă autostradă din lume” 

De asemenea, si EURONEWS, cel mai mare canal tv de știri din Europa, a prezentat protestul de vineri initiat de Stefan Mandachi. „Suntem cea mai săracă regiune din Europa și vreau autostrăzi aici, în Moldova, în regiunea mea. Aici, în Suceava, în orașul meu!”, a declarat Mandachi pentru Euronews.

Jurnaliștii descriu cum omul de afaceri sucevean s-a săturat de promisiunile pe care guvernul le-a încălcat în ultimii treizeci de ani de a îmbunătăți infrastructura rutieră, astfel că a investit 4.500 de euro în proiectul lui. „Rețeaua de autostrăzi din România are doar 805 kilometri și construcția drumurilor în țară se desfășoară într-un ritm foarte lent. Autoritățile au promis că 118 kilometri vor fi gata până la sfârșitul anului 2019”, se spune in reportajul de la Euronews.

Zeci de mii de romani, din tara si din diaspora, zeci de firme, mai mici sau mai mari, banci, agentii imobiliare sau ambasade, profesori si elevi, medici, politisti sau transportatori, au spus la unison ca isi doresc autostrazi in Romania, asumandu-si in diverse forme sloganul “si eu”, viralizat pe Internet in ultimele saptamani, oprindu-si activitatea astazi, 15 martie, incepand de la ora 15:00, pentru 15 minute.

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

One comment

  1. Ar trebui tras la raspundere si Flutur care ne-a privat, prin aranjamente pedeliste cand erau la putere , de continuarea largiirii soselei E 85 de la Roman pana la Siret .
    Acesta a fost” convins ” sa accepte (in schimbul unei functii) devierea modernizarii (largirii) acestei sosele de la Roman spre Iasi si asa am ramas noi sucevenii cu drumul carutelor pana la Siret !!!!