Thursday , June 24 2021

27% dintre locuitorii municipiului Suceava sunt vaccinați anti-COVID. Primarul insistă pe atingerea unui prag de 50%

În vederea creăterii ponderii persoanelor vaccinate anti-COVID-19, Ion Lungu, primarul Sucevei, a făcut un apel către personalitățile municipiului și ale județului Suceava să-i convingă pe oameni să se imunizeze, arătând că în clasamentul național județul Suceava se află pe ultimul loc, cu 10% din populație vaccinată anti-COVID-19.

Deși județul Suceava este pe ultimul loc la vaccinare anti-COVID-19, cu o pondere de 10,5%, circa 27% din populația adultă a municipiului reședință de județ s-a vaccinat anti-COVID-19 până la ora actuală.

Potrivit unei situații prezentate de primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri dimineață, până acum în municipiul Suceava s-au vaccinat 41.991 de persoane din care 29.605 cu Pfizer, 8.303 cu Moderna și 4.081 cu Astra Zeneca.

În vederea creșterii ponderii persoanelor vaccinate anti-COVID-19, primarul municipiului Suceava a făcut un apel către personalitățile municipiului și ale județului Suceava să-i convingă pe oameni să se imunizeze arătând că în clasamentul național județul Suceava se află pe ultimul loc cu 10% din populație vaccinată anti-COVID-19.

De asemenea, edilul Sucevei a reiterat apelul său către angajatori să încurajeze salariații să se vaccineze anti-COVID-19, sens în care Ion Lungu a sugerat acestora să le dea facilități angajaților.

Fac un nou apel la angajatorii din domeniul public și privat, la personalități să convingă salariații să se vaccineze, să le dea niște facilități gen să-i învoiască de la serviciu în ziua în care merg să se vaccineze sau alte facilități în așa fel încât să-i determinăm pe oameni că este bine să se vaccineze ca să avem o rată de imunizare cât mai bună”, a declarat Ion Lungu.

Scopul declarat al edilului este ca până la finele lui iunie să fie 50% din populația municipiului reședință de județ vaccinată anti-COVID-19. (D.P.)

 

Vezi si

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului Nr. M2 – 1121