Monday , December 5 2022

27 de permise reținute și peste 200 de amenzi aplicate, într-o acțiune desfășurată de polițiștii suceveni în cursul zilei de miercuri

 În perioada 11 – 12.08.2021, la nivelul Poliției Române a fost inițiată o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță publică.  Acțiunile s-au desfășurat în sistem integrat, cu implicarea unui număr sporit de polițiști și concentrarea activităților pe intervale delimitate de timp.

În cursul zilei de miercuri s-a acționat între orele 07:30 – 09:30 și 17:00 – 19:00, fiind vizată siguranța rutieră prin raportare la principalele cauze generatoare de accidente. În prima parte a zilei s-au desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul indisciplinei pietonale și neacordării de prioritate pietonilor, iar în intervalul 17:00 – 19:00 s-a acționat în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. În doar patru ore de acțiune au fost implicați la nivel județean 130 de polițiști cu 65 de autospeciale inscripționate și neiscripționate. Au fost utilizate toate aparatele radar montate pe autospecialele de poliție dar și aparatura radar laser TruCam. Polițiștii au reținut 27 de permise de conducere și au aplicat 217 sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de 88.976 lei. Dintre acestea 12 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiști pentru nerespectarea legislației rutiere privind necesitatea opririi și asigurării la trecerile la calea ferată fără bariere. Totodată, au fost reținute și 12 certificate de înmatriculare.

Vezi si

Situația răniților în explozia de la Burdujeni

Un bărbat, cu arsuri pe 80% din corp, a fost aruncat de suflul exploziei de …