Thursday , June 1 2023

 266 metri cubi de lemn s-au ”evaporat” din depozitul unui gaterist din Fundu Moldovei. A fost amendat cu 15.000 de lei și pus să plătească 54.000 de lei – contravaloarea lemnului lipsă

Joi, 23 martie, în baza informațiilor furnizate de programul SUMAL 2.0,  Garda Forestieră Suceava, împreună cu polițiștii din Pojorâta, au efectuat verificări la un depozit temporar aparținând unui operator economic din comuna Fundu Moldovei.

Deși în aplicația SUMAL 2.0, la data verificărilor era înregistrat un stoc scriptic de aproape 340 mc buștean de rășinoase și foioase, în teren, în locația aferentă depozitului temporar autorizat pentru operatorul economic în vederea exploatării unei partizi, delegații de la Garda Forestieră Suceava au constatat existența unui volum de doar 73 mc în majoritate buștean de esență foioase.

Întrucât nu au fost prezentate justificări legale cu privire la lipsa materialelor lemnoase din depozit, echipa de control a aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei, iar cantitatea de 266 mc buștean rășinoase și foioase cu o valoare de 54.305 lei a fost confiscată valoric.

Garda Forestieră Suceava va continua verificările privind trasabilitatea materialelor lemnoase identificate ca expediate fără documentele proveniență legală, urmând a se lua măsurile ce se impun.

Vezi si

Profesorii protestatari au încheiat a doua săptămână de grevă generală cu un marș la care s-au alăturat elevi și prorectorul USV Mihai Dimian (FOTO, VIDEO)

”Suntem în a doua săptămână de grevă generală și nu ne vom opri. Să arătăm …