Sunday , January 29 2023

2,6 milioane de lei pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din municipiul Suceava

La ședința Consiliului Local Suceava de joi, 19 noiembrie, va fi supus dezbaterii în vederea adoptării un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico economici aferenți pentru modernizarea a 10 locuri de joacă. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 2.600.000 de lei, iar durata de realizare este de 12 luni. Mai exact, municipalitatea suceveană intenționează modernizarea locurilor de joacă din următoarele locații: strada Viitorului, Aleea Nucului, B-dul George Enescu, Strada Zorilor, Strada Victoriei, Strada Păcii, Strada Tipografiei, Strada Luceafărului, Strada Viteazul și Strada I. Ghe. Sbiera.

Locurile de joacă actuale din aceste locații nu sunt conforme cu cerințele de securitate prevăzute în prescripțiile tehnice și a standardelor în vigoare, sunt vechi, uzate moral, realizate din metal, fără certificat ISCIR și periculoase în cazul utilizării de către copiii cu vârste mici. Acest demers are loc având în vedere că în municipiul Suceava spațiile special amenajate pentru joaca copiilor sunt insuficiente ca număr, iar unele dintre ele sunt vechi și nesigure. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …