Saturday , June 15 2024

26 de posturi de profesor consilier școlar sunt vacante. CJRAE organizează concurs de suplinire calificată

La nivelul județului sunt încă vacante 26 de posturi de profesor consilier școlar, astfel că Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Suceava organizează concurs de suplinire calificată, pentru anul școlar 2023-2024.

Posturile sunt pentru unități de învățământ din Rădăuți, Brodina, Cajvana, Valea Moldovei, Siret, Gulia, Dolheștii Mari, Frătăuții Vechi, Dornești, Horodnic de Sus, Bivolărie, Bunești, Grănicești, Slatina, Straja, Udești, Bănești, Zvoriștea, Măriței, Putna, Satu Mare, Botoșana și Frătăuții Noi.

Condițiile de participare sunt afișate la sediul CJRAE Suceava, conform Metodologiei de organizare și desfășurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului școlar în unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Dosarul de înscriere la concurs se depune la sediul CJRAE, B-dul George Enescu, nr.26A, Suceava, în perioada 18-20 septembrie, între orele 09.00-13.00.

Candidații vor susține o inspecție specială la clasă, în data de 2 octombrie, la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava. Proba scrisă a concursului se va desfășura în data de 3 octombrie a.c., în intervalul orar 10.00-14.00, la sediul CJRAE. Repartizarea candidaților pe posturi și emiterea deciziilor vor avea loc în data de 10 octombrie.

Amintim că Ministerul Educației a repartizat, la nivel național, în luna februarie a.c., 1.200 de noi posturi de consilieri școlari. Cele mai multe posturi au fost repartizate în județele unde raportul era de 1 consilier la peste 3.000 de elevi, cum ar fi Prahova, Giurgiu sau Neamț. Județului nostru i-au fost distribuite 61 de astfel de posturi, care au fost scoase la concursul de Titularizare 2023. O parte dintre acestea au fost ocupate în diferite etape ale mișcării personalului didactic.

În urma angajării celor peste 1.000 de consilieri școlari în toată țara, media națională ar trebui să fie de aproximativ un consilier la 800 de elevi. (O. NUȚU)

Vezi si

Rezultate finale: Şoldan- 43,90%, Flutur- 40,99% din voturi, la alegerile pentru şefia CJ 

Candidatul Partidul Social Democrat (PSD) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Suceava), Gheorghe …

error: