Monday , October 3 2022

26 de pietoni care traversau neregulamentar au fost amendați de polițiști

Polițiștii au organizat o acțiune rutieră, ocazie cu care au controlat peste 300 de vehicule și au legitimat peste 260 de pietoni. 26 dintre aceștia au fost amendați pentru traversare neregulamentară.57 de șoferi au primit sancțiuni pentru că nu au acordat prioritate pietonilor masina-politia-rutiera

Indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă cauze principale generatoare de accidente rutiere grave la nivelul județului Suceava. Aproape zilnic se înregistrează evenimente rutiere în care sunt implicați pietoni. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat pe perioada 20 – 24 noiembrie 2017 acțiuni de informare și responsabilizare a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun nerespectând legislația rutieră. Acțiunile preventive au fost concentrate în zona unităților de învățământ, dar au fost desfășurate și activități de informare și responsabilizare în teren.

În paralel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul formațiunilor de profil, sprijiniți de polițiști de ordine publică din cadrul secțiilor de poliție, au organizat și desfășurat acțiuni tematice pe drumurile publice de pe raza județului Suceava, în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum și a șoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Au fost controlate peste 300 de vehicule și au fost legitimați peste 260 de pietoni. Au fost date 83 de amenzi, din care pietonilor le-au fost aplicate 26 de sancțiuni, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea pe drumurile publice pe partea carosabilă, pe timpul serii, fără elemente reflecto­rizante. În cadrul acțiunii au fost reținute și șapte permise de conducere, pentru neacordare de prioritate.

Si în perioada următoare polițiștii vor acționa cu fermitate în vederea sancționării contravenționale a celor care încalcă legislația. Sancțiunile aplicabile prevăzute de OUG 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice nu sunt deloc neglijabile. Soferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 30 de zile, riscând și o sancțiune contravențională de 4 – 5 puncte amendă (punctul amendă are o valoare de 145 de lei). De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă. (D.Z.)

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …