Saturday , April 20 2024

26 de elevi suceveni sunt calificați la Olimpiada Națională pe discipline din aria Tehnologii

La faza județeană au participat 175 de elevi de la clasele a XI-a și a XII-a, înscriși la licee cu profil tehnologic, reprezentând 10 domenii profesionale, precum și 97 elevi de la clasele V-VIII, la disciplina Educație Tehnologică. Etapa națională a Olimpiadelor de meserii se va desfășura în perioada 18-22 aprilie, în 10 județe: Iași, Tulcea, Sălaj, Brașov, Vaslui, Harghita, Timiș, Ialomița, Mehedinți și Sibiu 

 
olimpiada matematica [800x600]

Recent, s-a încheiat etapa județeană a Olimpiadei pe discipline din aria curriculară Tehnologii.  La aceasta au participat 175 elevi de la clasele a XI-a și a XII, înscriși la licee cu profil tehnologic, reprezentând 10 domenii profesionale diferite, precum și 97 de elevi de la clasele V-VIII, la disciplina Educație Tehnologică.
Probele s-au desfășurat în două etape, respectiv proba scrisă, urmată de proba practică. În data de 27 februarie 2016, a avut loc proba scrisă la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, pentru clasele a XI-a, a XII-a și la Scoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, pentru disciplina Educație Tehnologică, clasele V-VIII. Proba practică, pe profil/domeniu profesional, s-a desfășurat în data de 29 februarie 2016, pentru clasele a XI-a și a XII-a, în două unități de învățământ: Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, iar în data de 5 martie 2016, pentru disciplina Educație Tehnologică, la Scoala Gimnazială Nr. 10 Suceava.
La proba practică au participat doar elevii care au obținut la proba scrisă mai mult de 50 de puncte.
Etapa națională a Olimpiadelor pe discipline din aria curriculară Tehnologii se va desfășura în perioada 18-22 aprilie 2016, în 10 județe (Iași, Tulcea, Sălaj, Brașov, Vaslui, Harghita, Timiș, Ialomița, Mehedinți și Sibiu), după cum informează Inspectoratul Scolar Județean Suceava.
La etapa națională, lotul din județul Suceava va fi reprezentat de 26 elevi, care au ocupat locul I la etapa județeană.
La disciplina Educație Tehnologică s-au calificat elevii Alexandra Iuga, clasa a V-a, de la Scoala Gimnazială Pârteștii de Sus, Rafael Beniamin Barac-Bologa, clasa a VI-a, Scoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Ramona Cuciurean, clasa a VII-a, Scoala Gimnazială „Iraclie Porumbescu” Frătăuții Noi, Silviu Marian Galan, clasa a VIII-a, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni. La Mecanică, cele mai multe puncte au fost câștigate de Adrian Dulgheru, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret și de Florin Foca, clasa a XII-a, de la același liceu. Andrei Samuel Iacobiță, clasa a XI-a, și Ciprian Dariciuc, clasa a XII-a, ambii de la Colegiul Tehnic Rădăuți s-au înscris și au câștigat la profilul Construcții, instalații și lucrări publice. La profilul Electric, electrotehnic, electromecanic s-au calificat Andrei Abălănoaiei, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava și  Gabriel Alex Hărăguță, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava.
Mihai Silitră, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava și Andrei Dănuț Săhlean, cl. a XII-a, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului au participat la profilul Electronică, automatizări, telecomunicații. Iuliana Alexandra Jamț, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni a câștigat etapa județeană la profilul Industrie textilă și pielărie, ca și Andreia Avasiloaie, clasa a XII-a, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni. Dorin Crețu, elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic „Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, a câștigat concursul la profilul Fabricarea produselor din lemn. La profilul  Economic, administrativ, comerț au participat Tabita Spoială, clasa a XI-a, de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și Andreea Mihaela Grigoriu, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, iar Anamaria Sandru, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava și Claudia Stefania Rusu, clasa a XII-a, de la același Colegiu au câștigat la profilul Turism și alimentație. Pe aceeași listă a câștigătorilor se mai află și Ciprian Bernicu, clasa a XI-a, de la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți – Agricultură/veterinar; Cătălin Costantin Valach, clasa a XII-a, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți – Agricultură/veterinar; Anisia Portărescu, clasa a XI-a, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – Industria alimentară, Tehnician analize produse alimentare; Daniel Hanza, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava – Industria alimentară, Tehnician analize produse alimentare și Andrei Gabriel Hînțar, clasa a XI-a, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuți –Industrie alimentară, Tehnician în industria alimentară; Ilinca Loana Boariu, clasa a XI-a, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc la profilul Protecția mediului și Chelariu Gheorghe Adrian, clasa a XII-a, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava – profil Protecția mediului. (C.S.)

Vezi si

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce …

One comment

  1. Unele profile sunt pe cale de desfiinţare-agricol ,textile,lemn ..fără căutare pe piaţa muncii.