Tuesday , May 28 2024

250 de suceveni s-au înscris în două zile în programul ”Rabla local”

Primăria Sucevei a înregistrat deja 250 de solicitări pentru programul ”Rabla local”, prin care se acordă suma de 3.000 de lei proprietarilor care vor să scape de mașinile mai vechi de 15 ani, fără a fi condiționați de achiziția unui nou autovehicul.

”Noi i-am contactat pe cei care au depus proiecte la Primărie. Le-am spus ce trebuie să facă, ne-am oferit să dăm și consultanță celor care nu se pricep. Vom vedea până la 31 august câți suceveni se vor înscrie în programul Rabla. Noi ne dorim să se înscrie cât mai mulți, să epuizăm cele 1.000 de mașini la care avem dreptul, conform hotărârii de Guvern”, a transmis miercuri edilul Sucevei.

Una din condițiile de eligibilitate în program prevede ca autovehiculul să fie înmatriculat pe numele proprietarului de cel puțin 5 ani și să se angajeze că nu va achiziționa o mașină cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Administraţia Fondului de Mediu suportă 2.400 de lei din respectiva primă de casare, iar Primăria Suceava va acoperi, pentru fiecare autovehicul, diferenţa de 600 de lei. (O.N.)

 

Vezi si

Profesorul Ciprian Anton: Am încredere că sportul sucevean va avea viitor cu primarul Lucian Harșovschi

Ciprian Anton este profesor-antrenor de educație fizică și sport-specializare fotbal. Director al Liceului cu Program …