Monday , February 6 2023

2,5 milioane de lei de la Guvern pentru trei construcții hidrotehnice afectate de viituri

Pentru lucrări de amenajare râu Moldovița și afluenți, pe tronsonul Fundu Moldovei – Humor, s-a aprobat suma de 1,385 milioane lei, iar pentru regularizare și îndiguire pârâu Râșca, localitatea Bogdănești, se vor aloca 750.000 lei. Alți 324.000 lei s-au aprobat pentru refacerea amenajării râului Suceava, în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuți, la Măneuțiinundatii suceava, slatina, aproape de manastire

În ședința de Guvern din data de 2 august 2018, pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava, a fost adoptată o hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru realizarea în regim de urgență a unor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații, în perioada iunie-iulie 2018.

Potrivit Instituției Prefectului – Județ Suceava, Guvernul României a aprobat suma de 2,459 milioane lei pentru județul nostru. Suma respectivă va fi alocată pentru lucrări de refacere a trei construcții hidro­tehnice ce aparțin de Sistemul de Gospodărire a Apelor, care au fost afectate  în urma viiturilor înregistrate în județul Suceava.

Astfel, pentru lucrări de amenajare râu Moldovița și afluenți, pe tronsonul Fundu Moldovei – Humor, s-a aprobat suma de 1,385 milioane lei, iar pentru regularizare și îndiguire pârâu Râșca, localitatea Bogdănești, se vor aloca 750.000 lei. Alți 324.000 lei s-au aprobat pentru refacerea amenajării râului Suceava, în zona sursei de alimentare cu apă a municipiului Rădăuți, la Măneuți.

„Pentru alte 14 construcții hidrotehnice, aparținând SGA Suceava, vor fi alocate fonduri în sumă de aproximativ 52 milioane lei. Pentru toate aceste lucrări se va desfășura, în regim de urgență, procedura de achiziții pentru proiectare și execuție”, se arată în comunicatul Prefecturii.

În perioada precedentă, din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018, pentru refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale produse în județul Suceava, Guvernul României a aprobat, prin hotărâri de guvern, pe parcursul lunii iulie,  peste 30 mi-lioane lei. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …