Friday , June 14 2024

25 de elevi vor reprezenta județul Suceava la olimpiadele naționale de limbi moderne, care vor avea loc săptămâna viitoare

La etapa națională a Olimpiadei de limba franceză, care va avea loc în perioada 26-30 aprilie a.c., la Iași, participă 9 elevi. La Olimpiada Națională de limbi romanice, care va avea loc în aceeași perioadă, tot la Iași, vor participa 13 elevi elevi suceveni- 5 la Olimpiada de Limba Spaniolă și 8 la Olimpiada de Limba Italiană. Lotul olimpic județean ce va reprezenta Suceava la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă, care va avea loc în perioada 23-26 aprilie, la Târgoviște, este format din 3 elevi.

Loturile județene care vor reprezenta județul Suceava la olimpiadele naționale de limbi moderne sunt formate din 25 de elevi, potrivit inspectorului școlar pentru limbi moderne – limba franceză, prof.dr. Constantin Tiron. Competițiile vor avea loc săptămâna viitoare.

Lotul olimpic județean ce va reprezenta județul Suceava la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză, care va avea loc în perioada 26-30 aprilie a.c., la Iași, este format din 9 elevi. La categoria regim de studiu normal vor participa Coca Alexandru-Ștefan, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială ”Teodor Balan” Gura Humorului (îndrumător prof. Zavalnițchi Cornelia Mihaela); Florea Cristina Elena, clasa a VIII-a, de la Școala Gimnazială Verești (îndrumător prof. Purice Maria Tatiana); Alexandrescu Maria-Alexandra, clasa a VIII-a, de la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret (îndrumător prof. Munteanu Anamaria); Buliga Damian Pavel, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (îndrumător prof. dr. Ungurean Liviu Marcel); Timișag Andreea Patricia, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător prof. dr. Melisch Daniela-Irina); Avdei Iuliana, clasa a XII-a, de la Colegiul Naţional ”Petru Rareș” Suceava (îndrumător prof. Mocanu Luminița). La categoria regim de studiu intensiv/bilingv s-au calificat Carp Raluca Ioana, clasa a IX-a, (îndrumători prof. Mocanu Luminița și prof. Ciurari Laurica); Gînga Veronica, clasa a X-a, (îndrumători prof. Ciurari Laurica și prof. Mocanu Luminița), și Florescu Gabriela Anastasia, clasa a XII-a, (îndrumători prof. Ciurari Laurica și prof. Lucaci Cristina Maria), toți de la Colegiul Naţional ”Petru Rareș” Suceava.

La Olimpiada Națională de limbi romanice, care va avea loc în aceeași perioadă, tot la Iași, vor participa 13 elevi elevi suceveni. La Olimpiada de Limba Spaniolă sunt calificați cinci elevi, și anume Filimon Naomi, clasa a IX-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător prof. dr. Brăescu Andreea-Anca); Kirkin Popinceanu Alessandra, clasa a X-a, de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava; Peperigeanu Bianca Alisia, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător prof. dr. Nuțu Silvia Corina); Cozma Diego-Răzvan, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (îndrumător prof. Perju Anda); și Socoliuc Goian Ioan-Teodor, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava (îndrumător prof. dr. Nuțu Silvia Corina). La Olimpiada Națională de Limba Italiană vor participa 8 elevi: Năsăudeanu Natalia Salomea Sara, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă”  Suceava; Păduraru Ilaria, clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava; Pântea Beatris, clasa a VII-a, de la Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” Fălticeni; Lucan Andreea, clasa a IX-a, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava; Drăghici Nicolas Paul, clasa a X-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător prof. Maxim Irina Natalia Daniela); Machidon Elena Beatrice, clasa a XI-a, de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc; Roșca Rebeca Maria, clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava (îndrumător prof. Maxim Irina Natalia Daniela); și Adomniței Dennis, clasa a XII-a, de la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Lotul olimpic județean ce va reprezenta Suceava la Olimpiada Națională de Limba Rusă Modernă, care va avea loc în perioada 23-26 aprilie, la Târgoviște, județul Dâmbovița, este format din 3 elevi. Este vorba despre Bejenari Valeria, clasa a X-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni; Sorocan Elena, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava; Grubi Alexandrina, clasa a XI-a, de la Colegiul Național ”Nicu Gane” Fălticeni, toți fiind îndrumați de prof. Nazarov Valentina. (O. NUȚU)

Vezi si

Captură uriașă la Broșteni. Lemn de 800.000 de euro confiscat valoric de la un gaterist care a simulat 279 de achiziții fictive de lemn din Ungaria 

În baza informațiilor proprii gestionate la nivelul Gărzii Forestiere Suceava, după verificări ample privind trasabilitatea …

error: