Sunday , February 5 2023

25 de cazuri de COVID la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc au intrat joi în scenariul roșu după depistarea mai multor cazuri de COVID. În cazul Colegiului Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, 2 cadre didactice și 23 de elevi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, însă sunt așteptate rezultatele altor teste efectuate în cadrul unei anchete epidemioligice desfășurată de DSP Suceava.

Depistarea a noi cazuri de COVID în cadrul unităților de învățământ a dus azi la solicitarea trecerii în scenariul roșu a două mari colegii. Este vorba despre Colegiul Tehnic Rădăuți și Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

Potrivit reprezentantului Colegiului Militar din Câmpulung, solicitarea de a desfășura cursurile exclusiv online a fost înaintată DSP Suceava după ce, în urma testărilor, au primit rezultate pozitive 7 elevi și un cadru didactic. Între timp, au mai venit rezultate pozitive în urma extinderii testării elevilor și personalului unității, iar alte teste sunt în lucru. La data de 15 octombrie, situația epidemiologică la nivelul Colegiului Național Militar <Ștefan cel Mare > din Câmpulung Moldovenesc se prezintă astfel: 2 cadre didactice și 23 de elevi sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2. Din acest motiv, Consiliul de conducere al colegiului a solicitat trecerea în scenariul roșu

pentru o perioadă de 14 zile (16-30 octombrie). Din cei 23 de elevi, 7 prezintă simptome (doi dintre aceștia sunt izolați la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și 5 la domiciliu), iar 16 sunt asimptomatici, izolați în spațiile special destinate din colegiu”, a specificat Georgiana Lupu, responsabil relații cu publicul în cadrul Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Potrivit acesteia, la depistarea inițială a cazurilor pozitive conform rezultatelor testărilor Real-Time PCR, personalul medical al colegiului, sub îndrumarea DSP Suceava a realizat o anchetă epidemiologică în urma căreia s-au stabilit contacții direcți. Aceștia au fost izolați în spațiile special destinate din colegiu, iar starea lor de sănătate a fost monitorizată permanent de personalul medical. Având în vedere caracterul specific de internat al instituției de învățământ, la inițiativa DSP Suceava, s-a decis realizarea unui număr de 75 de teste RT-PCR.

În total, la nivelul instituției au fost realizate 553 de teste, dintre care 474 la începutul anului școlar, dat fiind faptul că la colegiul militar sunt înscriși elevi din mai multe județe ale țării. Potrivit conducerii colegiului câmpulungean, o echipă de medici epidemiologi, din cadrul Direcției Medicale a MApN a verificat măsurile dispuse la nivelul colegiului în scopul diminuării riscului de îmbolnăvire a elevilor și membrilor corpului didactic și didactic auxiliar.

În ceea ce privește Colegiul Tehnic Rădăuți, au fost depistate 6 cazuri de COVID, dintre care doi sunt elevi și 3 cadre didactice. ”Ieri dimineață am aflat de două cazuri, iar aseară târziu au fost comunicate alte două cazuri. Avem doi elevi depistați cu COVID și 3 cadre didactice. S-au testat individual, fiecare având contacți pozitivi înafara școlii. Am solicitat DSP trecerea în scenariul roșu”, a declarat Gelu Țugulea, directorul Colegiului Tehnic Rădăuți. (O. NUȚU)
secretarasite

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …