Monday , August 8 2022

În 24 de ore, 24 de refugiați din Ucraina au fost ieri internați în spitalele din județ. Printre ei, o mamă cu un bebeluș

Patru dintre ei, printre care și un copil, au fost diagnosticați cu Covid. La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean a ajuns în stare gravă și o femeie din Ucraina care abia a născut, împreună cu bebelușul. Copilul a fost internat în secția de Neonatologie, iar femeia este în secția de Ginecologie a spitalului sucevean

De miercuri dimineață până joi dimineață, la orele 8.00, 24 de refugiați din Ucraina au fost internați în unitățile spitalicești din județ. Patru pacienți, dintre care un copil, au fost diagnosticați cu Covid 19.

Printre cei care au ajuns la spitalul sucevean și au avut nevoie de spitalizare se află și o femeie din Ucraina, care abia a născut, împreună cu bebelușul. Copilul a fost internat în secția de Neonatologie, iar femeia este în secția de Ginecologie a spitalului sucevean, ambii fiind în stare gravă. Se pare că femeia a născut fără asistență medicală și a reușit totuși să treacă granița împreună cu nou-născutul.

În Spitalul Județean au mai fost internați ieri încă șapte copii refugiați, care din cauza epuizării și a stresului au acuzat dureri abdominale, amețeli și vărsături. Alți patru pacienți cronici au avut nevoie de asistență medicală, fiindu-le agravate afecțiunile, pe fondul consumului psihic.

La Spitalul Municipal Rădăuți au fost internați doi cetățini refugiați și câte unul la unitățile spitalicești din Siret, Gura Humorului și Fălticeni, la ultimele două fiind internați doi copii. (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Primul eveniment ”Plimbă-te cu medicul” (Walk with a Doc) din România, a avut loc la Fălticeni

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni, ajutate de studenți la medicină, încearcă să conștientizeze …