Tuesday , June 25 2024

232 de absolvenți – generația cu numărul 120 a Colegiului Național ”Petru Rareș”  

Șefa promoției 2024 a CNPR este Cezara Teona Zaharia, care nu și-a dezmințit traiectul educațional început încă din clasa a IX-a – admisă la liceu cu media de admitere 10, a finalizat cei patru ani cu media generală 10. Diploma de Onoare – cea mai înaltă distincție a colegiului, acordată în fiecare an unuia dintre absolvenţii clasei a XII-a în încercarea de a stimula şi aprecia şi alte calităţi, în afara celor strict academice – altruism, creativitate, gândire pozitivă, perseverență, deschidere spre nou – a fost obținută de Ana Nicolae. Premiul ”Frieda Vigder”, oferit anual unui absolvent merituos al colegiului ca ajutor pentru continuarea studiilor a revenit în acest an Magdei Butnaru.

Generația cu numărul 120 a absolvit cursurile Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava, iar profesorii, părinții și apropiații absolvenților au marcat finalul acestei etape importante din viețile lor prin cursul festiv, care a avut loc la Casa de Cultură. Promoția 2024 numără 232 de tineri, care au făcut parte din cele 8 clase a XII-a ale colegiului în anul școlar care s-a încheiat, pentru ei, vineri, 7 iunie.

Cursul festiv a fost moderat de profesoara Antonela Glaser care, după o scurtă incursiune în trecut, a vorbit despre magia cifrei 4 – cei 4 ani de liceu care contribuie decisiv la formarea personalității unui tânăr. Discursurile conducerii, ale diriginților, al reprezentantului părinților și al profesorilor care au ținut să-și onoreze elevii au fost, fără excepție, emoționante, stârnind lacrimi de nostalgie sau zâmbete.

Cezara Teona Zaharia

Șefa promoției 2024 a CNPR este Cezara Teona Zaharia, care nu și-a dezmințit traiectul educațional început încă din clasa a IX-a – admisă la liceu cu media de admitere 10, a finalizat cei patru ani cu media generală 10.

Premiul ”Frieda Vigder”, instituit în 2010 în memoria profesoarei Frieda Vigder, profesor și director al liceului ”Petru Rareș” în perioada 1957 – 1963, și oferit anual de către nepoata ei, prof.univ. Ica Manas Zloczower, unui absolvent merituos al colegiului ca ajutor pentru continuarea studiilor a revenit în acest an Magdei Butnaru.

Diploma de Onoare – cea mai înaltă distincție a colegiului, acordată în fiecare an unuia dintre absolvenţii clasei a XII-a în încercarea de a stimula şi aprecia şi alte calităţi, în afara celor strict academice – altruism, creativitate, gândire pozitivă, perseverență, deschidere spre nou – a fost obținută de Ana Nicolae.

Într-o atmosferă distinsă, dar caldă, nenumăratele premii obținute la olimpiade, concursuri științifice, civice ori artistice au marcat bilanțul uneia dintre cele mai bune serii ale prestigiosului colegiu. Cei peste 30 de elevi participanți la concursuri naționale și internaționale au fost aplaudați de către numerosul public. De asemenea, absolvenți care au excelat la diferite discipline au urcat pe scenă pentru a-și primi diplomele de ”Cel mai bun ………. al promoției 2024”. Li s-au alăturat zeci de colegi care s-au evidențiat la concursurile naționale sau internaționale de robotică și inventică, artă cinematografică, teatru în limba engleză, traduceri, sporturi individuale sau de echipă, sau care și-au manifestat spiritul civic sau artistic în cadrul Casei de poezie, a cercului de educație juridică VedemJust și al Asociației ATOS.

”Momentele” celor opt clase a XII-a, personalizate în funcție de profil – discursurile reprezentanților, mai sobre sau mai nonșalante, și videoclipurile, care au readus la suprafață amintirile anilor de liceu, au desăvârșit o zi memorabilă. La final, întreaga audiență i-a aplaudat pe organizatori, deopotrivă elevi, părinți și diriginți. Un final glorios – care omagiază cei 120 de ani de existență a colegiului, care vor fi sărbătoriți în această toamnă, după cum a transmis conducerea colegiului.

Profesorii care le-au fost alături pe tot parcursul drumului spre maturitate le-au transmis un mesaj de rămas-bun și i-au încurajat să se bucure de tot ceea ce urmează în viețile lor: ”Dragi Absolvenți, a sosit vremea despărțirii! Sus inima! Viața, la vârsta voastră, are profit maxim! Aveți de toate: istețime, bun gust și bun-simț, curaj. Privirea vă e către soare-răsare. Bucurați-vă și vă veseliți!”. (O. N.)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …