Saturday , November 26 2022

227 de participanți la Bursa Absolvenților au fost selectați în vederea angajării

La Bursa Absolvenților organizată vineri în județul Suceava au participat 490 de persoane, în cele trei locații stabilite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava – Suceava, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Cele mai multe persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au prezentat la Suceava – 256, și la Câmpulung – 147, în timp ce la Rădăuți au participat 87 de persoane.

Potrivit agenției, au fost prezenți 64 de angajatori, care au pus la dispoziția celor interesați un total de 336 locuri de muncă vacante, dintre care 230 la Suceava, 62 la Câmpulung și 44 la Rădăuți. Au fost selectați în vederea încadrării 227 de participanți, 172 în Suceava, 32 în Câmpulung și 23 în Rădăuți.

”Menţionăm că, după ce se vor finaliza interviurile angajatorilor cu persoanele selectate, la o lună de la închiderea bursei, vom publica datele finale referitoare la statistica ocupării Bursei. Semnalăm prezenţa angajatorilor din majoritatea locaţiilor bursei peste cifra confirmărilor, percepţie ce indică o creştere a cererii de forţă de muncă pe piaţa locală a muncii”, au precizat reprezentanții AJOFM Suceava.

În cadrul bursei dedicată absolvenților au fost disponibile posturi de tehnician mecanic, operator calculator, contabil, designer grafică, dispecer, consilier vânzări, gestionar depozit, operator CNC, dulgher, sudor, electrician, instalator, confecționer textil, zidar, șofer, brutar, cofetar, cele mai ofertante domenii de activitate pe acest segment fiind  construcţiile, alimentația publică, activități productive și de prelucrare a lemnului. Absolvenții de studii superioare au putut opta pentru posturi de inginer constructor, inginer tehnolog, inginer producție, inginer instalații, inginer proiectant, inginer industrie alimentară, economist, analist vanzări, director comercial, director vânzări. Pentru necalificați au fost oferite posturi de ambalator, manipulant sau femeie de serviciu. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Patru suceveni au ajuns la spital cu infarct miocardic acut în doar 24 de ore

Aceștia au salvați după ce au primit tratament în cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională În …