Thursday , February 2 2023

22 de suceveni au beneficiat în acest an de tratamente în străinătate, pe banii statului

De la începutul acestui an, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava a eliberat un număr de 22 de formulare europene S2 (E112. “Cu acest document, persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene, în condițiile în care tratamentul respectiv se regăsește printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază și nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obținerea tratamentului respectiv în România, luând în considerare starea curentă de sănătate a persoanei solicitante și evoluția probabilă a bolii. Prin intermediul acestor formulare S2 (E112), pacienții au efectuat tratament gratuit in străinătate, aceștia adresându-se unor unități sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elveția și Germania. Aceste formulare au fost acordate pentru pacienți cu afecțiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afecțiuni oncologice și afecțiuni ORL”, a declarat medicul Claudiu Cobuz, director în cadrul CAS Suceava.

Contravaloarea estimată a serviciilor medicale obținută în baza acestor formulare este de 168.785 EURO. “De remarcat cazul unei gravide, care s-a adresat în luna octombrie instituției noastre solicitând eliberarea unui formular european S2 (E112) cu care să se deplaseze în Germania pentru a primi servicii medicale decontate din Fondul Național Unic de Asigurări de Sănătate. Patologia care a determinat aprobarea și eliberarea formularului S2 a fost o malformație cardiacă severă (trunchi arterial comun) a fătului, diagnosticată antenatal. În felul acesta, CAS Suceava a eliberat formularul S2 pentru persoana însărcinată în 33 de săptămâni, care a născut în Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică. După naștere, instituția noastră a eliberat, conform legislației în vigoare, un al doilea formular european S2 (E112), de această dată pentru nou-născut pentru a fi supus intervenției chirurgicale specifice, care a salvat viața micutului pacient”, a completat directorul CAS, medicul Claudiu Cobuz. (C.R.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …