Friday , April 9 2021

22 de cadre didactice angajate de USV și-au început activitatea în al doilea semestru al acestui an universitar

Este vorba despre 2 profesori universitari, 5 asistenți universitari, 4 lectori, 6 conferențiari și 5 șefi de lucrări. Au rămas neocupate 11 posturi didactice titularizabile, dintre care 6 de asistent universitar, două de lector și 3 de șef de lucări  

Senatul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a aprobat, în data de 25 februarie, rapoartele finale ale concursurilor de ocupare a celor 33 de posturi didactice vacante pe perioadă nedeterminată în cadrul celor 10 facultăți. Au promovat probele concursurilor desfășurate la finalul semestrului I al actualului an universitar 22 de cadre didactice. Este vorba despre 2 profesori universitari, 5 asistenți universitari, 4 lectori, 6 conferențiari și 5 șefi de lucrări. Postul de profesor universitar pentru drept penal de la Facultatea de Drept și Ştiințe Administrative a fost ocupat de Ion Ifrim, conducător științific al grupului de doctoranzi din cadrul Institutului de Cercetări Juridice ”Acad. Andrei Rădulescu” București, iar cel de profesor universitar în cadrul Facultății de Silvicultură de către Marian Drăgoi, doctor în agronomie, specializarea Economie forestieră și amenajarea pădurilor.

Amintim că USV a scos la concurs două posturi de profesor universitar, 11 de asistent, câte 6 de lector și de conferențiar și opt posturi de șef de lucrări, pentru care s-au înscris 26 de candidați. La Facultatea de Istorie și Geografie a fost scos la concurs un singur post, de asistent universitar, însă singurul candidat înscris a primit aviz negativ. Drept urmare, au rămas neocupate 11 posturi didactice titularizabile, dintre care 6 de asistent universitar, două de lector și 3 de șef de lucări. Fiecare din celelalte nouă facultăți din cadrul USV au angajat, începând cu semestrul II, cadre didactice titulare.

Printre cadre didactice angajate de USV la finalul lunii februarie se numără conf.univ.dr. Dimitrie Siriopol, nefrolog, venit din poziția de conferențiar titular la UMF Iași, șef lucrări dr. Adela Bercu, absolventă de doctorat în medicină la Imperial College din Londra, cu studii la Universitatea Cambridge și Imperial College și șef lucrări dr. Dragoș Vicoveanu, absolvent de doctorat al Universității Saga din Japonia, specializat în inginerie medicală și bioinginerie.

Numirea pe post și acordarea titlului universitar aferent celor 22 de cadre didactice se fac începând cu semestrul II al anului universitar în curs, care a început luni, 1 martie a.c. (O. NUȚU)

Vezi si

CSU Suceava a obținut o nouă victorie în Liga Națională după o secetă de două luni

Echipa antrenată de Adrian Chiruț a câștigat vineri, în fața celor de la CSM Bacău, …