Monday , December 5 2022

22 de artiști participă la tabăra internațională de creație vizuală și documentare ”Empatii fără granițe”, la Sucevița

Vineri, la Sucevița, se dă startul unei tabere internaționale de creație vizuală și documentare, la care vor participa 22 de artiști din România, Republica Moldova, Transnistria și Ucraina.

Simpozionul de arte Vizuale ”Empatii fără granițe” se va desfășura până pe 31 octombrie, la Casa Octavian din Sucevița, unde 22 de artiști vor crea, prin tehnici și teme la alegere, lucrări care, mai apoi, vor fi expuse în galeria pensiunii. Alți 10 artiști au donat lucrări care să servească drept inspirație și documentare pentru participanții la tabăra de creație. Curatorii evenimentului sunt avocat dr. Octavian Mateiciuc și prof. dr. Ofelia Huțul.

Printre artiștii prezenți la evenimentul de la Sucevița se numără Eleonora Brigalda, Valeria Barbas, Lilia Orlova, Svetlana Gutul, Natalia Yampolskaia, Mihai Șerbănescu, Liviu Șoptelea, Cristi Sima, Sever Moldovan, Valeriu Herța, Aurel Gîrjoabă, Amy Vasilescu, Horia Gherghina, Mariea Boz, Marina Nicolaev, Stela Maria Lucici, Veronica Iftodii, Gheorghe Lișița, Ștefan Coman și Constantin Ungureanu Box.

Invitații vor lua parte la două excursii organizate la obiectivele turistice din zonă, din localitățile Marginea, Putna, Rădăuți, Arbore, Palma, Moldovița, Voroneț, dar vor vizita și Cetatea de Scaun Suceavași Dragomirna.

”La tabăra de creație de la Sucevița, pe care o organizăm de ani buni, vor fi prezenți artiști din România, câte un reprezentant din fiecare mare oraș al țării, și din Transnistria, Ucraina și Republica Moldova. Suntem foarte fericiți când ne adunăm împreună să lucrăm, pentru că doar așa putem face schimb de idei, de tehnici. Sunt mulți artiști care lucrează în singurătate, se închid în atelierele de lucru doar ei cu pânza, însă genul acesta de artiști care participă la tabere sunt mai deschiși, mai dezinvolți”, a precizat prof. dr. Ofelia Huțul, unul dintre organizatorii taberei.

Toate lucrările din cadrul taberei de creație ”Empatii fără granițe” vor fi expuse într-un vernisaj, programat pentru data de 26 octombrie. În cadrul taberei va avea loc și un microrecital susținut de Valeria Barbas, fiica artistei și criticului de artă prof.univ.dr. Eleonora Brigalda. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …