Sunday , July 21 2024

2,19 milioane de lei de la Consiliul Județean Suceava pentru Parcul Științific și Tehnologic Siret

Parcul Științific și Tehnologic este o investiție unică în regiune, derulată într-un parteneriat al cărui lider este Primăria Siret, cu finanțare din fonduri europene nerambursabile din POR 2014-2020 și cofinanțare din bugetul local al Primăriei și cel al Consiliului Județean Suceava. Lucrările sunt în derulare, având un ritm susținut, iar CJ Suceava sprijină permanent Primăria Siret pentru a duce la bun sfârșit acest proiect până la finalul acestui an.

Primarul Siretului, Adrian Popoiu, a anunțat că a primit 2,19 milioane de lei de la Consiliul Județean Suceava pentru investiția care este realizată în proporție de 50%.

Pe partea de execuție, s-a aplicat tencuiala decorativă pe exteriorul clădirii, se aduc curând în șantier panourile sandwich pentru închiderea corpului 2, se lucrează la interioare corp 1, iar în curând va fi instalat liftul. Se estimează finalizarea lucrărilor în această toamnă.

Pe partea de furnizare dotări, s-au încheiat contractele de furnizare echipamente IT cu livrare în lunile aprilie-mai (calculatoare, servere, imprimante, plotter, software etc.) și contractul privind furnizarea unei platforme de inovare/linii de simulare producție (furnizor Bosch Rexroth). A fost lansată licitația de furnizare dotări pentru FABLAB (imprimantă 3D, scanner 3D, CNC-uri etc.), semnarea contractului urmând a avea loc, cel mai probabil, în mai-iunie, iar licitația pentru furnizarea mobilierului va fi lansată în perioada următoare.

”Parcul Științific și Tehnologic este un spațiu în care își vor desfășura activitatea studenți, cadre didactice universitare, reprezentanți ai unor firme interesate să colaboreze cu mediul academic pentru profesionalizarea resursei umane din zonă. Cu acest obiectiv, creștem atractivitatea orașului pentru investitori și contribuim împreună cu partenerii noștri la creșterea competitivității mediului de afaceri în regiune. Acest proiect va conduce și la creșterea atractivității liceului nostru, dat fiind că în Siret va exista o legătură directă cu mediul universitar. Mulțumim Consiliului Județean Suceava și Universității <Ștefan cel Mare> că au acceptat să deruleze acest proiect în parteneriat cu Primăria Siret aici, în localitatea noastră, contribuind astfel și la dezvoltarea comunității locale!”, a transmis primarul Adrian Popoiu. (O. N.)

 

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …