Monday , December 4 2023

207 elevi au promovat probele de aptitudini pentru admiterea în clasa a IX-a la Liceul cu Program Sportiv Suceava

Admiterea în clasa a IX-a la învățământul vocațional sportiv, pentru anul școlar 2022-2023, a început săptămâna trecută, cu susținerea probelor de aptitudini. La Liceul cu Program Sportiv Suceava au fost înscriși 211 candidați, însă 4 dintre aceștia nu s-au prezentat la testare. Toți cei 207 elevi evaluați la fiecare din cele 6 secții sportive – atletism, fotbal, handbal, lupte, rugby și volei – au promovat.

Cea mai mare concurență s-a înregistrat la specialitatea fotbal, care are 88 de candidați promovați, urmată de handbal, cu 45 candidați, lupte – 22, rugby și volei, cu 19 candidați fiecare, și atletism, pentru care au susținut probe de aptitudini 14 elevi.

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 a Liceului cu Program Sportiv Suceava, filiera vocațională, cuprinde 5 clase, dintre care două de fotbal, două mozaic și una de handbal.

Elevii care au promovat probele de aptitudini trebuie să mai susțină examenul de Evaluare Națională, care se desfășoară în perioada 14-17 iunie. Media finală pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a pentru profilul sportiv se calculează astfel: (3 APT ^ MA)/4 # MFA, unde APT # nota finală la probele de aptitudini; MA # media de admitere; MFA # media finală de admitere.

Prima etapă de repartizare computerizată, la care participă doar elevii care au susținut Evaluarea Națională, va avea loc în data de 14 iulie, iar a doua în 4-5 august, pentru cei rămași nerepartizați (candidații din seria curentă, cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2022-2023). (O. NUȚU)

Vezi si

Cresc tarifele de vizitare la Muzeul de Istorie și la Cetatea de Scaun  

Consiliul Județean Suceava a aprobat, la ultima ședință, un proiect de hotărâre referitor la taxele …