Friday , April 19 2024

2021 de suceveni diagnosticati cu COVID-19 sunt declarati vindecati

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, duminica în județul Suceava sunt declarate vindecate 2021 de persoane din totalul de 3.421 suceveni diagnosticati cu COVID-19. Aceasta cifra se afla insa sub semnul intrebarii, deoarece exista suspiciuni privind raportarea cazurilor la Suceava la debutul pandemiei. Acesta este si motivul pentru care ministrul Sanatatii a declarat ieri ca a dispus o  reevaluare a numarului de cazuri de infectare in judetul nostru, acesta putand fi cu 600-700 mai mic decat cel oficial.

Duminica, 17 mai, la nivelul județului Suceava, conform unui comunicat al Prefecturii, se află în autoizolare la domiciliu 361 de persoane, iar în carantină instituționalizată 636 de persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID – 19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 14983 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2465 persoane.
La nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 16643 teste.

Instituttia Prefectului – Judetul Suceava reaminteste că în situația în care vă deplasați între localități, în afara zonei metropolitane, pentru asigurarea de bunuri necesare, aveți nevoie de declarație pe propria răspundere (scrisă de mână sau tipărită de pe formulare.sts.ro) în care veți bifa punctul 11 “alte motive justificate”. Zona metropolitană cuprinde localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Vezi si

Numărul cazurilor de rujeolă din județul Suceava a crescut semnificativ și în aprilie. 54% din totalul de pacienți au necesitat internare

În primele patru luni ale anului 2024, în județul Suceava s-au înregistrat 319 cazuri, dintre …

No comments

  1. Nu am vazut nicio statistica cu nr. de vindecati pe judete. S-ar parea ca jud. Suceva ar fi pe primul loc ceea ce ar fi o statistica ce nu convine. De ce? Bine ca pe toate canalele se spune de zeci de ori pe zi ,, cel mai mare focar din tara”. De ce nu se mediatizeaza si lucrurile bune despre Suceava la nivel national?