Wednesday , February 8 2023

20 de suceveni au rămas fără permis după ce au fost prinși băuți la volan in acest week-end

alcool politie

Având în vedere evenimentele sociale, culturale și artistice organizate în acest weekend la nivelul județului nostru și în special în municipiul Suceava, peste 100 de polițiști rutieri au fost prezenți în a doua parte a zilei pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool. Din fericire, prezența activă în teren a dus la depistarea din timp a celor care au consumat alcool și s-au urcat la volan, prevenindu-se astfel adevărate tragedii.

La data de 23 iunie 2017, la ora 21.15, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 291A, din comuna Grămești, mașina condusă de un localnic de 49 de ani. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Totodată, în urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In aceeași seară de 23 iunie a.c., la ora 23.45, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control, pe strada Jean Bart din localitate, mașina condusă de un tânăr de 27 de ani, din comuna Scheia.

Cum mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biolo­gice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor făcute în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu are permis de conducere pentru nicio categorie auto. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infrac­țiunilor de „conducere pe drumurile pu­blice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

La data de 24 iunie 2017, la ora 19.05, un tânăr de 20 de ani din Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe strada Zefirului din municipiul reședință de județ, când a ajuns la intersecția cu strada Grigore Alexandru Ghica, a pătruns cu viteză în intersecție și a virat la stânga, moment în care a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o mașină oprită la semafor și condusă de un bărbat de 54 de ani, din comuna Brodina. În urma impactului nu au rezultat victime omenești, ci doar avarierea celor două autovehicule. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero pentru bărbatul de 54 de ani și de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul suceveanului de 20 de ani, căruia, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.20, un echipaj din cadrul Poliției munici­piului Rădăuți a oprit pentru control pe strada Piața Unirii din localitate un autoturism înmatriculat în străinătate condus de un bărbat de 36 de ani, din comuna Gălănești. Cum mirosea a băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în ve­derea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal sub aspectul co­mi­terii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

In aceeași noapte, în jurul orei 00.50, un humorean de 24 de ani, în timp ce conducea mașina pe Bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, pe fondul vitezei excesive și a consumului de băuturi alcoolice, a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe trotuar și a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a iluminatului public, pe care l-a rupt. Cum mirosea a băuturi alcoolice, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. El s-a ales cu un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Ieri dimineață, la ora 01.55, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Universității din localitate mașina condusă de un bărbat de 36 de ani, din comuna Vama. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În total, peste 20 de suceveni au rămas fără permis de conducere în aceste zile pentru consum de băuturi alcoolice. (D.Z.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …