Friday , September 17 2021

20 de permise suspendate și amenzi de 30.000 de lei în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unei acțiuni la care au participat peste 100 de polițiști  

Analizele statistice evidențiază faptul că în primele 6 luni ale anului 2021 una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave este consumul de alcool la volan. În primul trimestru al anului în curs, pe fondul consumului de alcool s-au înregistrat 11 accidente rutiere grave soldate cu 3 persoane decedate și 10 rănite grav.

 Pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat a fost inițiată o amplă acțiune la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Doar în câteva ore, în cursul nopții de 10/11 iulie, polițiștii au suspendat peste 20 de permise de conducere și au aplicat sancțiuni contravenționale de aproape 30.000 lei.

În cazurile în care alcoolemia testată cu aparatul etilotest a depășit limitele prevăzute de lege au fost întocmite dosare penale, polițiștii dispunând inclusiv reținerea pentru 24 de ore a unui șofer care a condus băut la volan, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

„Acțiunile pentru siguranța traficului rutier continuă, polițiștii rutieri fiind prezenți pe drumurile naționale din județul Suceava și pe toate arterele rutiere importante, pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere, având în vedere valorile mari de trafic care se înregistrează în această perioadă.

Polițiștii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudență și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic.

Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acționarea bruscă a volanului și a frânei și utilizați cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.

În condițiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile! Nu vă angajați în depășirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate și efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceți, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugați să își ia toate măsuri de precauție pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi!”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava.

Vezi si

Elevii navetiști beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport. Actele necesare

Decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, …