Saturday , December 3 2022

20 de calculatoare au ajuns la copii ingrijiți de către asistenți maternali

Totul s-a derulat în cadrul unui proiect intitulat ”O șansă pentru fiecare”. Proiectul a fost inițiat de către fundația Te Aud România în parteneriat cu DGASPC Suceava

Reprezentații DGASPC Suceava au anunțat că 20 de copii și tineri crescuți de către asistenți maternali au primit calculatoare, în cadrul proiectului educațional „O șansă pentru fiecare”, proiect ce vizează sprijinul copiilor vulnerabili.

Proiectul derulat în perioada ianuarie – iunie 2021 a fost susținut de Fundația Te Aud România și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Fundația Te Aud România este unul dintre laureații programului „Dăm Click pe România”, organizat de Asociația Ateliere Fără Frontiere și implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom.

Laureații au fost aleși pe baza evaluării proiectelor depuse de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai Ateliere Fără Frontiere și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse de către candidați. Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunțat laureații programului „Dăm Click pe România 2020” și a adăugat 122 de școli și organizații selectate pentru a beneficia de 2000 de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la școala online, dar și pentru a susține inițiative locale pentru integrare și educație.

”Acest proiect a dat șansa celor 20 de copii și tineri din rețeaua de asistență maternală, care au primit computere performante în dotare să își îmbunătățească performanțele și să fie conectați în permanență cu colegii și profesorii, pe perioada în care cursurile s-au desfășurat online, datorită situației de alertă în care ne aflăm. Recunoștință tuturor celor implicați în acest proiect și le dorim mult succes în viitoarele proiecte”, a declarat Nadia Crețuleac, director executiv în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. (C.R.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …