Friday , May 24 2024

20 de ani de închisoare pentru individul care şi-a omorât cumnatul şi l-a îngropat în spatele casei

palatul de justitie Suceava [800x600]

Mihai Gheorghe Ureche a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Acesta a fost condamnat pentru că în anul 1999, împreună cu fratele său, l-au omorât în bătaie pe un cumnat, după care l-au îngropat în grădina din spatele casei. Timp de 13 ani această crimă a fost un mister, până în 2012, când anchetatorii au reuşit să dea de cadavrul bărbatului

 Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Acesta mai trebuie să plătească 20.000 de lei daune morale.
Amintim că la începutul lunii iunie 2012, oseminte umane îngropate în curtea unei gospodării din comuna suceveană Frumosu, unde locuise un bărbat dat dispărut la sfârşitul lunii septembrie 1999, au fost descoperite, în timpul unei percheziţii. Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Suceava, Sorin Badale a fost dat dispărut pe data de 27 septembrie 1999, bărbatul având atunci 42 de ani.
Chiar dacă trecuse 13 ani de la acea dată, poliţiştii nu au întrerupt cercetările, şi pentru că aveau unele bănuieli, ca urmare a activităţilor de investigare, au făcut o percheziţie la imobilul unde dispărutul locuia cu familia. Astfel, în grădina gospodăriei au fost descoperite oseminte umane, îngropate la o adâncime de 70 de centimetri, nefiind găsite însă obiecte de îmbrăcăminte. Sătenii din Frumosu au auzit că în 1999 Badale a fost bătut de fraţii soţiei sale, Mihai şi Vasile Ureche, dus apoi în grajd şi lăsat acolo să moară. Intre timp, agresorii au săpat o groapă în spatele casei şi l-au îngropat acolo, cadavrul bărbatului fiind găsit după 13 ani.
Poliţiştii au crezut, în primă fază, că Sorin Badale este plecat în străinătate pentru că pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. Nimeni nu a ştiut nimic despre el până când fiul lui, care în 1999, avea 7 ani, a povestit acest secret al fa-miliei sale, iar Vasile Bidirel, fost Ureche, şi-a recunoscut fapta, fiind condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru fapta sa. (Constantin ZUZEAC)
 
 

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …