Sunday , September 26 2021

2 candidați de la centrul de examen Liceul ”Lațcu Vodă” Siret au fost eliminați de la proba la Limba română a examenului de Bacalaureat, din cauza telefoanelor

Unui candidat i-a sunat telefonul în timpul examenului, iar în cazul celuilalt candidat telefonul a fost depistat asupra sa de profesorii supraveghetori. Candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. ÎȘJ Suceava a informat că 11 candidați cu tulburări de învățare susțin probele scrise în condiții speciale, fiind vorba despre 9 elevi cu deficiențe de auz, 1 elev cu TSI – tulburări specifice de învățare, și 1 elev cu TSA – tulburări din spectrul autist.

La proba scrisă la Limba și literatura română, din cadrul examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, au fost prezenți 4.688 de candidați, din cei 5.212 înscriși. Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a informat că au fost eliminați 2 candidați, pentru tentativă de fraudă, ambii de la centrul de examen Liceul ”Lațcu Vodă” Siret. Unui candidat i-a sunat telefonul în timpul examenului, iar în cazul celuilalt candidat telefonul a fost depistat asupra sa de către profesorii supraveghetori. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

În cadrul acestei sesiuni de bacalaureat, 11 candidați cu tulburări de învățare susțin probele scrise în condiții speciale. ”În vederea asigurării condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu tulburări de învățare, procedurile de examen au fost adaptate pentru 11 candidați, după cum urmează: 9 elevi cu deficiențe de auz, care susțin probele de examen cu prezența unui interpret mimico-gestual și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră, 1 elev cu TSI – tulburări specifice de învățare, care susține probele de examen cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu o oră și 1 elev cu TSA – tulburări din spectrul autist, care susține probele de examen  în prezența unui profesor însoțitor și cu mărirea timpului destinat redactării lucrării cu 1 oră”, a informat purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul Cezar Anuței.

Marți, 29 iunie, candidații însciși la Bacalaureat 2021 vor susține proba obligatorie a profilului, miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării, iar joi, 1 iulie, cea la limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Și în acest an, afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să aibă recunoscute/ echivalate/ susținute toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale și toate probele scrise, la care să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea, însă media finală trebuie să fie minim 6. (Oana NUȚU)

Vezi si

Florin Cîțu și-a anunțat echipa de conducere a PNL. Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte Politici Publice. Bogdan Gheorghiu – vicepresedinte politic

Florin Cîțu și-a anunțat, la Consiliul Național al PNL de duminică echipa de prim-vicepreședinți și …