Wednesday , November 30 2022

2.900 de lei amendă și dosar penal pentru un tânăr din Voitinel, prins la volan fără permis, băut și care a fugit vreo 2 km de poliție

În data de 8 august, în jurul orei 21.35, pe raza comunei Voitinel, pe DN 2 E, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehiculu marca Audi A4 , ce se deplasa pe DN 2 E, dinspre Voitinel spre Horodnic de Sus. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de polițiști și a mărit viteza de deplasare, spre Horodnic de Sus. S-a procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala MAI având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 2 km, iar la intrarea în Horodnic de Sus s-a reușit blocarea mașinii.

politia, masina noua Obiectiv

La volanul autovehiculului a fost identificat M. Vasile Florin, în vârstă de 27 ani, din Voitinel, care a declarat că nu deține asupra sa documentele sale și nici ale autoturismului. Efectuându-se verificări în bazele de date, s-a constatat că M. Vasile Florin nu deține permis de conducere valabil pentru nici o categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0.46 mg/l alcool pur în aer expirat, drept pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabiliri alcoolemiei. Cu ocazia verificării autoturismului marca Audi A4 s-a stabilit faptul că acesta are ITP expirat din data de 04.08.2021.

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a oprit la semnele agenților de poliție, pentru faptul că nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și pentru faptul că mașina pe care o conducea avea ITP expirat cu amendă în valoare de 2.900 lei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.

Vezi si

Un bărbat de 54 de ani a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de pe un garaj

Pacientul a fost internat în secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean  Un bărbat în vârstă …