Thursday , December 1 2022

2.708 elevi din județul Suceava vor primi ”Bani de liceu” în acest an școlar

Liceenii care îndeplinesc toate condițiile legale prevăzute vor primi suma de 250 lei/lunar. Cu cei 2.708 beneficiari, județul Suceava rămâne primul pe țară, ca și anii trecuți, după numărul elevilor de liceu cu situații financiare dificile cărora li s-a aprobat acest tip de sprijin

Ministerul Educației a publicat lista beneficiarilor programului de protecție socială ”Bani de liceu”, pentru anul școlar 2022-2023. Județul Suceava are 2.708 beneficiari și rămâne primul pe țară, ca și anii trecuți, după numărul elevilor de liceu cu situații financiare dificile cărora li s-a aprobat acest tip de sprijin.

La nivel național sunt 20.487 de beneficiari, cu 2.300 mai puțini față de anul școlar precedent. La nivel de județ, numărul elevilor beneficiari este mai mic în acest an cu 177, fiind al treilea an consecutiv în care se înregistrează o scădere a numărului de burse acordate.

Potrivit informațiilor publicate de Ministerul Educației, a doua poziție în clasamentul beneficiarilor bursei ”Bani de liceu” la nivel național este ocupată de județul Iași, cu 1.985 liceeni, urmat de Botoșani, unde sunt 1.285 de beneficiari, iar pe locul patru s-a clasat județul Vaslui, cu 1.197 elevi. Aceste două județe au schimbat locurile în clasament – anii trecuți poziția a treia fiind ocupată de Vaslui, fiind urmate de Vrancea, cu 1.011 burse ”Bani de liceu” aprobate de minister. Acestea sunt singurele județe care au peste 1.000 de elevi beneficiari.

La polul opus, cu cel mai mic număr de beneficiari – 68 de liceeni, se situează municipiul București, apoi Covasna, unde sunt doar 72 de beneficiari și Ilfov, cu 83 burse ”Bani de liceu” acordate.

Prin programul național de protecție socială ”Bani de liceu” Ministerul Educației acordă lunar un sprijin financiar pentru elevii din învățământul liceal, pe toată durata cursurilor. Liceenii trebuie să respecte toate condițiile legale prevăzute pentru a primi suma de 250 lei/lunar. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un licean pentru a fi declarat eligibil în acest program sunt venitul brut pe membru de familie mai mic de 500 lei, să nu acumuleze mai mult de 20 de absențe lunar și să nu aibă media la purtare scăzută. Oricare abatere atrage suspendarea plății ajutorului financiar. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Preotul bisericii Sf. Nicolae din Sadova, găsit mort în urma unui infarct

Marți, 29 noiembrie, la ora 13.33,  polițiștii din Pojorâta au fost anunțați despre faptul că …