Tuesday , April 23 2024

196 de elevi din județul Suceava, premiați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. IȘJ: ”Nu ne dorim numai performanță școlară. Contează foarte mult progresul fiecărui elev în clasă”

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a prezentat o statistică a rezultatelor obținute de elevii din județ la etapele naționale ale olimpiadelor școlare. În total, s-au remarcat 196 de elevi din județ, dintre care 21 au obținut premii I, 24 premii II, iar alți 24 au obținut premiul III. De asemenea, elevii suceveni s-au întors de la olimpiadele școlare naționale cu 49 de mențiuni, 20 de premii speciale, 23 de medalii și diplome de onoare și 35 de distincții pentru sporturile de echipă. De precizat că încă se mai derulează etapa națională pentru unele olimpiade școlare și că sunt așteptate alte rezultate, cel puțin la fel de bune, din partea elevilor din județ.

Pe lângă laudele și felicitările de rigoare, inspectorii școlari au transmis că anul acesta numărul premiilor obținute de elevii din județul Suceava este mai mare, dar că este apreciată și evoluția tuturor elevilor care s-au străduit să-și îndrepte sau să-și îmbunătățească situația școlară. ”La nivelul județului, nu ne dorim numai performanță școlară. Totdeauna le-am spus colegilor mei, contează foarte mult progresul fiecărui elev în clasă. Nu ne mândrim doar cu olimpicii. Trebuie să avem mijloace moderne, profesorii trebuie să aplice metode moderne, centrate pe elev, să nu stea în mod tradițional cu spatele la clasă și cu fața la tablă. Nu atât rezultatele la olimpiade, cât progresul elevilor, an de an, contează”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Petru Crăciun. (O. N.)

AICI – Listele cu elevii premiați la etapa națională a olimpiadelor școlare încheiate până în prezent, oferite de IȘJ Suceava

Vezi si

Angelica Fădor: ”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești – un eveniment de înaltă ținută”

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a fost prezent, duminică, la Festivalul Național al Ouălor …