Friday , May 24 2024

19 focuri de armă trase de polițiștii de frontieră la Frătăuții Noi și la Brodina în încercarea de a prinde niște contrabandiști

Au fost capturate țigări în valoare de 345.000 de lei, dar contrabandiștii au scăpat din nou

Marți, 12 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Suceava, în cooperare cu  lucrători din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, au observat în jurul orei 05.50, în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa în mare viteză dinspre frontieră spre Frătăuții Noi.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru oprirea mașinii, efectuând somațiile legale, însă șoferul nu s-a supus continuându-și deplasarea în viteză. Din acest motiv, polițiștii de frontieră au executat 12 focuri de armă în  plan vertical și spre pneurile autoturismului, folosind totodată și dispozitivul anti-pneu. Întrucât nici de această dată mașina nu s-a oprit, polițiștii au trecut la urmărirea acesteia, la scurt timp mașina fiind găsită abandonată  pe  un drum agricol   de la marginea localității Frătăuții Noi. Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În mașină au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.498 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de  204.727  lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul folosit la activitatea infracțională, în valoare de 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În aceeași zi, în jurul orei 06.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a observat un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat  spre interior, mai multe colete voluminoase, către un autoturism care staționa în zonă. Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras șapte focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit. Imediat, au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 11.990  pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de  140.233  lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …