Friday , October 7 2022

„172 de stejari pentru România” au fost plantați de jandarmii suceveni, câte unul pentru fiecare an împlinit de la înființarea Jandarmeriei Române

Şi în acest an, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, care duminică, 3 aprilie, a împlinit 172 de ani de existență, a fost inițiată campania „172 de stejari pentru România”.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, jandarmii suceveni și-au început activitatea cu plantarea celor 172 de stejari în locația de la Mihoveni, pe unul dintre terenurile inspectoratului. Stejarul nu a fost ales întâmplător, acesta fiind un simbol al longevității și rezistenței militare.

„Prin dedicare și mobilizare, alături de alți voluntari, am reușit să finalizăm și plantarea celor 10.000 de puieți forestieri de salcâmi, în cadrul campaniei naționale de împădurire „Plantăm fapte bune în România”.

Scopul campaniei este acela de a încuraja cât mai multe persoane să participe în mod voluntar la astfel de activități, de a îndemna la conservarea fondului silvic, dar și a mediului înconjurător.

Jandarmii suceveni au mai participat și în trecut la astfel de acțiuni voluntare și vor fi prezenți, ori de câte ori,  vor fi demarate activități de acest gen.

Plantăm pentru că ne pasă de mediul în care trăim!

Mai mult verde înseamnă aer curat și sănătate pentru toți!”, se arată într-un comunicat transmis de  Compartimentul Informare și Relații Publice al IJJ Suceava.

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …