Saturday , January 28 2023

17 ani de închisoare, pentru individul din Pătrăuţi care a călcat intenţionat cu ATV-ul un bătrân, omorându-l

inchisoare


Tribunalul Suceava a respins, ca neîntemeiată, cererea de schimbare a încadrării juridice solicitată de către inculpatul Constantin Stefan Maruneac, de 37 de ani, din Pătrăuţi, din infracţiunea de omor în cea de lovire sau vătămare cauzatoare de moarte. Astfel, judecătorii suceveni l-au condamnat pe Maruneac, aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la 16 ani de închisoare pentru omor, la un an de închisoare pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi la doi ani de închisoare pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. In final, pedepsele au fost contopite, Constantin Stefan Maruneac fiind condamnat de magistraţii suceveni la 17 ani de închisoare, 16 ani – pedeapsa cea mai grea plus o treime din totalul celorlalte pedepse.
In plus, individul mai trebuie să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava suma de 1.101,13 lei reprezentând cheltuieli de spitalizare ocazionate de internarea victimei Ioan Solonar, iar moştenitorilor victimei trebuie să le plătească 8.406 lei cu titlu de daune materiale şi suma de 100.000 de lei reprezentând daune morale. Maruneac mai trebuie să achite şi statului suma de 6.241,93 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinţa Tribunalului Suceava nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
Amintim că în luna iulie 2013, Ioan Solonar în vârstă de 75 de ani, din Pătrăuţi, a fost omorât după ce a fost lovit intenţionat cu un ATV, dar şi cu pumnii de un consătean cu aproape 40 de ani mai tânăr. Această crimă a avut loc, după ce bătrânul i-a reproşat lui Stefan Maruneac că face gălăgie şi că merge cu prea mare viteză, riscând să accidenteze copiii din zonă. Incidentul a avut loc în data de 9 iulie 2013, în jurul orei 18.30. Atunci bătrânul a fost preluat de o ambulanţă în stare gravă şi dus la spital, unde ulterior a decedat. Medicii au stabilit că victima a avut o moarte violentă.
Se pare că individul l-ar fi mai întâi cu pumnii pe Ioan Solonar după care l-a călcat cu ATV-ul. Toate acestea au avut loc pe fondul consumului de băuturi alcoolice, Maruneac fiind într-o stare avansată de ebrietate. In primă fază incidentul a fost înregistrat ca un accident rutier. Intr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se arata că “la 09.07.2013, ora 18.55, pe un drum neclasificat din interiorul comunei Pătrăuţi, Constantin M., de 36 de ani, localnic, posesor al permisului de conducere pentru categoriile BE, CE, DE, în timp ce conducea un ATV, neînmatriculat, l-a surprins şi accidentat grav pe Ioan S., de 75 de ani, localnic, care se deplasa în calitate de pieton”. Totul a ieşit însă la iveală, iar Maruneac a fost arestat preventiv sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …