Friday , December 9 2022

1,65 milioane de lei acordate de Consiliul Local pentru biserici din Suceava

În  ședința Consiliului Local Suceava de joi, 29 septembrie, mai multe inițiative ale primarului Ion Lungu cu privire la susținerea unor proiecte ale unor biserici vor fi supuse aprobării valoarea celorlalte proiecte fiind sub nivelul proiectului referitor la centrul eparhial.

În total, 1,65 milioane de lei reprezintă ajutorul financiar de la Primăria municipiului Suceava – potrivit unor inițiative ale primarului Ion Lungu care vor fi supuse aprobării la ședința de joi a Consiliului Local Suceava – pentru bisericile din oraș. Cel mai mult va primi însă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: milion de lei pentru continuarea lucrărilor din proiectul „Modernizare, modificare, extindere și schimbarea destinației clădirii identice cu nr. Cadastral 46921- C7, în birouri și Centru Eparhial”.

Alte trei parohii ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților vor primi câte 50.000 de lei: Parohia „Sfântul Nicolae” pentru reparații și schimbarea parțială a destinației unei clădiri din casă mortuară și lumânărar în muzeu și lumânărar, precum și extinderea unei alte clădiri, Parohia „Sfânta Înviere” pentru confecționare de mobilier bisericesc pentru biserica parohială, Parohia „Sf. Apostoli Petru și Pavel” pentru continuarea lucrărilor de construire a Centrului Social Cultural Filantropic „Sf. Ierarh Petru Movilă”.

De asemenea, Mănăstirea Ițcani – fosta parohie Adormirea Maicii Domnului – va primi 200.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de consolidare la casa parohială cu anexele aferente și schimbarea destinației în Așezământ social, cultural, filantropic „Ovidenia”. Parohia „Sfânta Treime” din Burdujeni sat ar putea primi 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Centrul Social Cultural „Arhiereul Filaret Scriban” iar Biserica Creștină după Evanghelie „Natanael” va putea beneficia de 200.000 de lei suplimentar pentru continuarea lucrărilor de construire clădire cu destinația de biserică, în cartierul Ițcani. (D. P.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …