Wednesday , March 29 2023

150 de medalii aniversare comandate de Primărie pentru 635 de ani de atestare documentară a Cetății de Scaun a Sucevei

Primăria municipiului Suceava va oferi în acest an medalii aniversare la împlinirea a 635 de ani de la prima atestare documentară a Cetății de Scaun: 10 februarie 1388.

Comanda a fost deja dată de municipalitate la o firmă de specialitate pentru a se realiza 150 de medalii aniversare dintr-un material numit „zamac” (un aliaj neferos de zinc, aluminiu, magneziu și cupru). Furnizorul este o firmă din Oradea iar prețul plătit de Primărie este de 104 lei fără TVA pentru fiecare medalie aniversară.

Pentru realizarea proiectului intitulat „Celebrarea Împlinirii a 635 Ani de atestare documentară a Sucevei și a Cetății de Scaun a Sucevei”, manifestările vor avea loc în perioada 10-12 februarie 2023 iar fiecare medalie comandată de Primăria Suceava pentru a fi oferită unor persoane anume este turnată din zamac la un diametru 80 mm, grosime 3 mm, fața 1 fiind gravată pe imaginea cu „Cetatea de Scaun a Sucevei și 635”. De asemenea, marginea medaliei este diamantată și, la fel ca la medaliile de acum cinci ani – aniversarea a 630 de ani de atestare documentară – și cele pentru aniversarea a 635 de ani de atestare documentară vor fi în cutie, însă nu de o nuanță roșie, ci albastră. (D.P.)

Vezi si

Pe 2 aprilie, de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, clădirea Primăriei Suceava va fi iluminată în albastru

Studenți ai specializării Asistență Socială, anul II, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) care își …

One comment

  1. Mizilic. Vreo 15.000 din banii Sucevenilor. Plus tva.
    Sa vedem cat o sa-i coste ceremonia, masa si dansul pentru inmanarea medaliilor pe Suceveni obisnuiti. Recipientii medaliilor trebuie sa fie speciali zic… Nu?